Hafele görünmez mutfaklar, Phuket Adası'nda tasarlandı
Mutfak ve banyo aksamlarının üretimini yapan Hafele, tamamen ortadan kaybolabilen mutfaklar yapmayı başardı
Konutlardan en fazla kullanılan mekanların başındaki mutfak ve banyolarda yenilikçi yaklaşım sergileyen Häfele'nin İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, Türkiye'de mutfakların genelde işlevsellikten uzak yapıldığını söyledi. Hilmi Uytun, bu nedenle de kadınların oturdukları evde mutlu olamadıklarını belirterek, “Tezgah altındaki menteşeli kapak anneannemin evinde de vardı. Biz ise bunları sürgülü yaparak en köşede kalan noktaları bile kullanışlı hale getiriyoruz” dedi. Hilmi Uytun, ev alım kararında kadınların çok etkili olduğunu vurgulayarak, “Kadın ben bu evi beğenmedim derse erkek o evi alamaz. Kadınlar konutta mutfak ve banyodaki uyuma bakıyor” dedi.
‘Mutluluk satıyoruz'
Hilmi Uytun, mutfakta tüm ezberleri değiştirdiklerini ve güzel mutfakların ötesine giderek mutluluk kavramına yoğunlaştıklarını anlatarak, şunları söyledi: “Biz mutfakta mutlu insanlar olmasını hedefliyoruz. Ürünlerimizi bu doğrultuda üretiyoruz. Son tüketicinin mutluluğu satın almasını sağlıyoruz. Özellikle mutfakları kullanan kadınların tüm beklentilerini karşılıyoruz. Bizim ürünlerimizi kullanan 140 evde araştırma yaptık ve yüzde 100 memnuniyet sağladık. Memnuniyetin yanı sıra ev alma tercihinde bizim mutfaklarımızın etkili olduğu ortaya çıktı.”
Hilmi Uytun, tüm üretimlerin Phuket Adası'ndaki tasarım ekibi tarafından çizildiğini belirterek, “Kadın için uyum yaşamsal bir şeydir. Tüm ürünleri bütünsellikle tasarlıyoruz” dedi.
‘İyi mutfak ev aldırır'
Müteahhitlerin rekabetten sıyrılmak için farklılık sağlamak istediklerini vurgulayan Uytun, “Yüzlerce örnek dairede bizim ürünler kullanılıyor. İyi mutfakları gören alıcılar daha kolay karar veriyor. Zaten önce iyi mutfağı bulunan evler satılıyor. Diğer evler ise aynı ölçüde ilgi görmüyor. Örnek evde iyi mutfak olması satış argümanı haline geldi” dedi. Hilmi Uytun, markalı konutlarda büyümek istediklerini kaydederek, 2014'te 31 bin konut için teklif verdiklerini söyledi.
Geliri çoğalan mutfağa harcıyor
Hilmi Uytun, insanların gelir seviyesi arttıkça konuta yapılan harcamaların arttığına işaret ederek, “İnsanlar önce evinin içini güzelleştiriyor. Sonra giyim kuşamına para harcıyor. Evin içinde de mutfak ve banyoya öncelik veriyor” dedi.
Dolaplar akıllandı
Hafele'nin İstanbul Dudullu'daki showroom'unda birbirinden ilginç mutfakları sergileniyor. Farklı model ve tarzlardaki mutfakların en belirgin özelliği ise işlevsellikleri ve tasarımda bütünlük sağlamaları. Detaylardaki çözümlerle kullanıcıları şaşırtmayı başaran Hafele, mutfakları akıllandırmayı da başarmış. Dolapların içinden televizyon çıkarken, ocaklar bile görünmez olabiliyor. Tencereleri nereye sığdıracağım derdini ortadan kaldıran Hafele, ışıklı çekmeceleri, sürgülü köşe dolapları, renkuyumlu özel kaşıklıkları, yaylı rafları, buğulanmayan banyo aynaları ve tamamen ortadan kaybolan mutfaklarıyla hem küçük hem de büyük evlerde sorun çözmeyi başarıyor.
Hafele, bir çalışma masasını yatağa çevirebilirken, ofis bir banyoda hem kadının hem de erkeğin aynı anda ayna karşısında olmasını da sağlayabiliyor.
Basamakları hızla atlıyor
Hilmi Uytun, 82 noktada iş ortaklarını bulunduğunu, 16 tane de mağazaya sahip olduklarını anlatarak, şu bilgileri verdi:
“Franke'nin Türkiye'deki dağıtımcısıyız. 82 noktadaki kalite noktamızda Franke ve bizim ürünler kullanılıyor. Nihai tüketiciye buradan rahatlıkla ulaşıyoruz. Mağaza sayımızı 16'dan 22'ye çıkarmayı planlıyoruz. Türkiye'de 8 yıl önce kurulduğumuzda ciro bazında dünya 30'uncusuyduk. Şimdi 5. sıradayız. 2013'te yüzde 200 büyüdük. Bu yıl da yüzde 200 büyüme hedefimiz var.”
Diğer ülkelere örnek oldu
Marka olarak dünya ve Türkiye'de bir numara olduklarını ifade eden Hilmi Uytun, şöyle konuştu:
“Lüks yatlar, AVM,otel ve 5 yıldızlı otellerde bizim ürünler kullanılıyor. Dubai'deki Burj Al Arab otelinin kapı kolları Hafele'dir. Dünyanın en yüksek binası Burj Halife'de de bizim ürünler kullanılıyor. Türkiye'deki iş ortağı modelimiz dünyadaki diğer ülkelere örnek oldu. İspanya, Brezilya Hindistan ve Çin gibi büyük ülkeler de bile bizim geliştirdiğimiz model uygulanıyor.”
Yavuz Karaman
Yorum Yaz