maritbet girişmaritbet
İzmir’de gündem ‘Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi’

İzmir’de gündem ‘Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi’

Milliyet Gazetesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesiyle birlikte düzenleyeceği Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi başlıyor

İstanbul ve Ankara'dan sonra Türkiye'nin en büyük 3. şehri olan İzmir, Milliyet Gazetesi'nin  İzmir Büyükşehir Belediyesiyle birlikte düzenleyeceği Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Metropol Belediyeleri'nin katılımıyla 3 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Kent İzmir Zirvesi'nde, Milliyet Gazetesi'nin yazarları yer alacak.  

Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bir araya gelecek.

Gelişmeye açık...

Şimdiye kadar gayrimenkul alanında beklenen yatırımları çekemeyen İzmir'in potansiyelinin ele alınacağı zirvede, sektörün önemli oyuncuları İzmir'in dönüşümü ve yatırım potansiyelini masaya yatıracak. Taşıdığı birçok avantaj nedeniyle son yıllarda gayrimenkul piyasasının ilgisini çekmeye başlayan İzmir, İstanbul'un konut sektöründe belli bir oranda doyuma ulaşmasının ardından yeni yerler arayan sektör temsilcileri için çok önemli bir seçenek haline gelmeye başladı. İstanbul ve Ankara'daki gibi kentsel dönüşüme başlamayı planlayan kent İstanbul'un yükünü azaltıp ikinci önemli aktör olma yolundan büyük adımlar atmak istiyor.

İzmir'in, taşıdığı potansiyeli gerçekleştirmemesi ve çok sağlam dinamiklerinin olması sektör temsilcilerinin ilgisini çekerken, geniş arazilerin çokluğu, şehrin büyümeye elverişli olması ve kapsamlı konut projelerinini yapılmasına imkan vermesi sektör açısından olumlu bir gelişme olarak algılanıyor.

İnşaat sektörünü buluşturacak

Sektörün önemli oyuncularının  katılacağı zirvede paneller düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Rönesans Gayrimenkul Yatırım Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu ve Fikret Bila'nın açılış konuşmalarını yapacağı zirvede, Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özgümüş, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet OKay ve Soyak CEO'su Emre Çamlıbel ile birçok isim İzmir'in kentsel dönüşüm projelerini ve yatırım fırsatlarını masaya yatıracak. 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi ile dönüşüm başladı
  • 05.06.2014 11:27

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi ile dönüşüm başladı

Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi’nin İzmir ayağına çok sayıda büyük yatırı ...

İzmir’de gündem ‘Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi’
  • 31.05.2014 10:32

İzmir’de gündem ‘Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi’

Milliyet Gazetesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesiyle birlikte düzenleyeceği Ken ...