maritbet girişmaritbet
Kulak İnşaat, Basın Ekspres Yolu'nda yeni bir projeye başlayacak!

Kulak İnşaat, Basın Ekspres Yolu'nda yeni bir projeye başlayacak!

Adanalı Kulak İnşaat, İstanbul’daki ilk projesi için harekete geçti. Büyükçekmece’deki 44 villalık Vale Lacus’u satışa çıkarmaya hazırlanan firmanın ikinci projesi ise Basın Ekspres yolunda yer alacak

Adana'da kurulduktan sonra dünyaya açılan ve ardından yeni projelere odaklanan Kulak İnşaat, İstanbul'daki projelerini geliştirmek için kurduğu KLK Gayrimenkul ile çalışmalarını hızlandırdı. KLK Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kulak, İstanbul'daki ilk projelerinin villa konseptiyle Büyükçekmece'de yapacaklarını belirterek, ‘Vale Lacus' adındaki projeyi mayıs ayının sonuna doğru satışa çıkaracaklarını açıkladı.

Tarkan Kulak, 97 dönümlük arazide özel tasarlanan peyzaj alanında 44 villadan oluşan Vale Lacus projesini uluslararası standartlarda inşa edeceklerini belirterek, fiyatların 1.5 milyon dolardan başlayacağı projenin toplam maliyetinin ise 45 milyon dolar olarak belirlendiğini kaydetti. Kulak, villaların büyüklüklerinin ise yaklaşık 700-800 metrekare olduğunu vurgulayarak, “Fiyatlar 1.5 ile 1.8 milyon dolar arasında değişiyor ama aslında metrekareye vurunca dairelerin satış fiyatlarından daha ucuza geliyor. Bir de villaların 2 dönümlük arsası bulunuyor” dedi.
Projedeki hafriyat çalışmalarına başladıklarını kaydeden Tarkan Kulak, projeyi 24 ayda bitirip sahiplerine teslim etmeyi planladıklarını kaydetti.

Villaya iç bahçe koydu
Tarkan Kulak, doğru zamanda, doğru programlarla ve doğru işler yapmak için İstanbul'a geldiklerini belirterek, şunları söyledi: “İstanbul'u yakından tanıyoruz. Biz de belirli gelir seviyesindeki vatandaşlara konut yaparak hizmet vermek istedik. Yaklaşık 800 metrekare net alanlı tripleks villalar yapmaya karar verdik. Uluslararası sertifikalı projemizdeki her villanın 2 dönüm bahçesinin yanında bir de iç bahçesi olsun istedik. Son teknolojinin kullanıldığı ancak daha uygun fiyatlarda tasarladığımız projenin beğenileceğini umuyoruz.”

Özel biyolojik arıtma
Tarkan Kulak, proje kapsamında hava kaynaklı elektrikle çalışan ısı pompaları sayesinde ısınma ve soğutma maliyetlerinin minimum seviyelere düşürüleceğini anlatarak, projede, özel biyolojik arıtma sistemleri sayesinde gri sulardan geri dönüşüm sağlanacağını belirtti. Sosyal tesis alanında projenin tamamına hizmet edecek olan jeneratör sisteminin bulunduğunu anlatan Kulak, projenin içinde açık ve kapalı havuzlar, fitness alanları, sauna ve buhar odaları, teraslı restoran alanı, açık- kapalı spor alanları ve çocuk oyun alanlarına yer verdiklerini dile getirdi.

2. proje Basın Ekspres'te
Tarkan Kulak, KLK Gayrimenkul'un İstanbul'daki ikinci projesinin de Avrupa yakasında olacağını belirterek, “Bu projemiz ise Basın Ekspres Yolu üzerinde gerçekleşecek. Karma proje olarak planlanan projede bulvar mağazaları, rezidans ve apart otel bulunacak. 2013 yılının son çeyreğinde satışa çıkacak olan proje 2 yıl içinde teslim edilecek” dedi.

Kommor Adaları'nda liman yapıyor
1943 yılında Adana'da kurulan Kulak İnşaat, yurtdışı projelerine de devam ediyor. Tarkan Kulak, İncirlik, Irak ve Afganistan'da NATO'ya ait projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, Bağdat'ta yerel yönetimlerle birlikte inşa ettikleri çelik binalar, havaalanı, prefabrik tesislere devam ettiklerini söyledi. Afganistan'da da benzer işler yaptıklarını vurgulayan Kulak, Kommor Adaları'nda liman yaptıklarını ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de projelerinin bulunduğunu dile getirdi.

Adana'da konut ve iş merkezi yapmaya devam ettiklerini ifade eden Tarkan Kulak, inşaat ve gayrimenkul sektörünün dışında enerjiye de yatırım yaptıklarını anlatarak, “Sivas'ta hidroelektrik santralimiz bulunuyor, ayrıca Bitlis'te de yeni bir santralimiz var” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Valle Lacus projesini Atakan Kulak anlatıyor!
  • 23.07.2013 14:46

Valle Lacus projesini Atakan Kulak anlatıyor!

KLK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Kulak, Büyükçekmece'de 110 bin metrekare ar ...

Tarkan Kulak ve Atakan Kulak Valle Lacus'u anlatıyor!
  • 29.05.2013 15:05

Tarkan Kulak ve Atakan Kulak Valle Lacus'u anlatıyor!

Kulak İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Tarkan Kulak ve Kulak İ ...

Valle Lacus satışa çıktı! 1 milyon 500 bin dolara!
  • 29.05.2013 15:03

Valle Lacus satışa çıktı! 1 milyon 500 bin dolara!

Kulak İnşaat Genel Müdürü Tarkan Kulak, Valle Lacus projesinin detaylarını anlat ...

Tarkan Kulak: MIPIM 2013'teki standlarımız Avrupa'yı yakalamış!
  • 20.03.2013 13:58

Tarkan Kulak: MIPIM 2013'teki standlarımız Avrupa'yı yakalamış!

Kulak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kulak MIPIM 2013 Fuarı'nı değerlendir ...

Bahadır Yetki, Kulak İnşaat'ı anlattı!
  • 28.06.2012 16:23

Bahadır Yetki, Kulak İnşaat'ı anlattı!

Bahadır Yetki, Kulak İnşaat'ın gelecekteki planlarını açıkladı ...

Kulak İnşaat, Tarsus, Sarıçam ve Seyhan projeleri için hazır!
  • 05.01.2017 08:29

Kulak İnşaat, Tarsus, Sarıçam ve Seyhan projeleri için hazır!

Kulak İnşaat, bugüne kadar 4 milyon metrekarelik alanda, 40 binin üzerinde konut ...