Özaltın Holding, dev barajlar inşa etti zirveye turizmle çıktı!
15 barajı hayata geçiren ve girdiği tüm sektörlerde başarılı olan Nuri Özaltın, Antalya’nın ilk golf tesislerinin de bulunduğu Gloria otelleriyle zirveye çıktı. 3 otel toplamda 180 ödül alırken, Gloria Verde dünyanın en iyisi seçildi
1965 yılından beri iş hayatının içinde olan Özaltın Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, farklı sektörlerdeki başarılı çalışmalarına 74 yaşında olmasına rağmen devam ediyor. Girdiği tüm sektörlerde başarılı olan Nuri Özaltın, baraj ve otoyol inşaatları, seracılık, turizm sektörlerinde faaliyet gösterirken, özellikle turizm sektöründe aldığı ödüllerle bu başarılarını taçlandırdı. Firmanın Gloria markalı 3 oteliyle aldığı ödül sayısı ise tam 180.
Otel yatırımlarını Antalya'da 2 bin dönümlük arsada geliştirdiklerini ve 49 yıllık arsa tahsisiyle yatırım yaptıklarını anlatan Nuri Bey, bu alanda Gloria markalı 3 otellerinin bulunduğunu söyledi. Türkiye ve Orta Doğu'nun en büyük otel arsası olduğunu dile getiren Nuri Bey, burada sadece otel kurmakla kalmamış aynı zamanda Türkiye'de golf sporunun gelişmesine de önemli katkılar sunmuş.
Antalya'nın ilk golf sahası burada açılmış. 3 tane 18 delikli golf sahasının bulunduğu bu araziye ilk yatırımı 1997 yılında yaptığını anlatan Nuri Bey, otellerin çok geniş bir alana yayıldığını ve özel bir peyzaj düzenlemesinin olduğunu belirterek, eşi Sebahat Hanım'ın da bizzat buranın bakımıyla ilgilendiğini söylüyor.
Dünyanın en iyisi seçildi
Gloria otellerinin ilki olan Gloria Golf, 1997 yılında açıldı. Şimdiye kadar 72 ödül aldı. Gloria Verde, 2001'de açılırken, 56 ödül topladı. 2007 yılında açılan Gloria Serenity ise 52 ödülü almayı başarmış. Toplam ödül sayısı ise 180. Bu ödülleri almak için özel bir çaba göstermediklerini söyleyen Nuri Bey, şunları anlattı:
“Dünyanın önde gelen tur operatörü TUI, kendi içinde bir anket yapıyor. 300 otelin arasında bizim otellerimiz birinci çıkıyor. SPA ve thalasso terapi yapılan Gloria Verde dünyanın en iyi oteli seçildi. Otel alanında çok iyi know how'ımız var. İsteyene veririz ama Türkiye'de herkes her şeyi biliyor. Ama her şeyi bilmediğini bilmiyor. Otel sahiplerinin vizyonu eksik, bu nedenle turizm anlayışı gelişmiyor.”
‘Baraj uzmanı olduk'
Nuri Bey, iş hayatındaki en önemli deneyimleri ise inşa ettiği dev barajlarda elde etmiş. Devam edenlerle birlikte 15 baraj inşaatında imzası bulunan Nuri Bey, olağanüstü hal dönemlerinde bile Doğu'daki şantiyelerde bulunarak barajlar inşa etmiş. Nuri Bey, baraj yapmak için yurt dışına da açıldıklarını ve Hindistan'ın da gündemde olduğunu vurgularken, “Şimdiye kadar toplam 10 baraj yaptık. Bunlardan biri Ürdün'de. Devam edenlerle birlikte 15 baraja imza attık. Baraj uzmanı olduk” dedi.
‘Vizyon yoksa başarı gelmez'
Vizyon sahibi olamayan kişilerin belli bir seviyenin üstüne çıkamayacağını ifade eden Nuri Özaltın'a göre, iş hayatında başarılı olmak için gerekli ilk şey vizyon sahibi olmak. Bu noktada tecrübenin daha geride kaldığını belirten Nuri Özaltın, şunları söylüyor:
“Kişi öncelikle vizyon sahibi olacak. Tecrübe daha sonra. Tecrübe yaptığınız ilk işlerde yoktur. Vizyon sahibiyseniz ve liderlik vasfınız da varsa başarı gelir. Bir lider her şeyi bilmek zorunda. Ben hukukçuyum, ekonomistim, inşaatçıyım ve turizmciyim. Tüm bunları bilmek kendiliğinden olmaz. Bana ne zaman emekli olacaksınız diye soruyorlar ama benim bilgi birikimim olduğu sürece emekli olmam.”
İzmir'i İstanbul'a bağlayacak
İstanbul ve İzmir'i birbirine bağlayacak olan dev otoyol projesini Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay ortak girişimi olarak kazanan Nuri Bey, kendilerinin bu dev projenin İzmir ayağını yaptığını söyledi. Projenin hızla ilerlediğini ve en önemli ayağının ise Gebze-Yalova arasındaki Körfez köprüsünün olduğunu vurgulayan Nuri Bey, “Türkiye'nin en büyük projelerinden birini yapıyoruz. Körfez geçişinde Japonlarla çalışıyoruz. Bu vizyonu ihaleye girmeden önce koymuştuk ve Japonlarla anlaşmıştık” dedi. Nuri Bey, proje tamamlandığında 23 yıl boyunca işletmeyi yapacaklarını ifade ederken, şimdiden merak konusu olan Körfez geçişinin ücretinin ise devlet tarafından belirleneceğini söyledi.
‘Seracılık yapılmaz dediler'
Nuri Özaltın, faaliyet gösterdikleri sektörlerden biri olan seracılığa başlamasının ilginç bir öyküsü olduğunu belirterek, “Türkiye'de seracılığı yapamazsınız dediler ama biz yaptık. 200 dönümlük tarlada 120 dönüm kapalı tesislerde seracılık yapıyoruz. Burada Hollanda teknolojisini kullanıyoruz” dedi.
Bu tesisleri Avrupalıların satın almak istediğini ama vermediklerini anlatan Özaltın, “Bu tesisleri kurarak Türkiye'nin de bu alanda başarılı olabileceğini gösterdik. Yaklaşık 13-14 yıldır bu işi yapıyoruz ve çok iyi ürünler çıkarıyoruz” diye konuştu.
Yavuz Karaman
Yorum Yaz