maritbet girişmaritbet
Konutlara yaz geldi!

Konutlara yaz geldi!

Konut projelerinin arka arkaya görücüye çıktığı yaz döneminde sadece ihtiyaç sahipleri değil, yazlık konut almak isteyenler için alternatifler bol

Konut deyince herkesin aklına başını sokabileceği bir çatı gelebilir ancak son yıllarda yazlık lüks konut projelerinin artmasıyla birlikte tatilini bir otelde değil de kendi evinde geçirmek isteyenler için alternatifler artıyor. Hem yazlıkçıların hem de konut üreticilerinin gözdesi Bodrum'u mesken tutan konut üreticileri birbirinden lüks konutlarla tüketicilere ulaşmaya başlıyor.
 

NEDEN BODRUM?
Pek çok şirketin yazlık projelerinde ağırlıklı olarak Bodrum'u tercih etmesinde benzer gerekçeler yatıyor aslına bakılırsa... Gardens Of Babylon otel ve rezidans projesiyle Bodrum'u kendisine mesken tutan Çakırlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Bodrum'un iklimi denizi ve koylarıyla diğer pek çok yazlık bölgesine göre çok daha uygun olduğu belirtiyor.
Tekfen İnşaat Genel Müdürü Ömer Egesel ise Tekfen olarak İstanbul'un dışında Akdeniz ve Ege sahillerinde yatırım yaptıklarını belirtirken, Bodrum'da gayrimenkul yatırımı için nitelikli konut pazarında hâlâ boşluk olduğunu düşünerek burada çalışma karan aldıklarını söylüyor.
Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli ise İstanbul müşterilerinin yazlık konut talebiyle yola çıktıklarını ve Bodrum'a inandıklarını söylüyor.
Aslına bakılırsa Bodrum'un tercih edilme sebepleri saymakla bitmez. Çünkü her mevsim havasının güzel olması, yabancı ve yerli turistlerin tatilini geçirmek istedikleri ilk yerin Bodrum olması ve yılın 12 ayı bölgeye uçuş olması; şirketleri harekete geçirdiği gibi, konut alıcılarının ise sonraki yıllarda zarar etmesini engelliyor.
Genellikle yazlık konutların zarar ettiği günümüzde Bodrum'daki konutların her yıl değeri artıyor. Bu da hem yazlık konut almak isteyenleri hem de yatırımcılar için bölgeyi cazip hale getiriyor.


PAZARLAMASI ELİT

Genelde metrekare birim fiyatları 3 bin Euro ile 7 bin Euro arasında değişen konutlar tatilde otele gitmek istemeyen ancak yine de otel hizmeti almak isteyen seçkin müşterileri bekliyor. Bu nedenle de pazarlama stratejilerini hedef kitlesine uygun seçen projeler, elit bir kitleye hitap etmek istiyor. Genelde yaygın bir pazarlama ağı oluşturmayan şirketler öncelikli müşterilere ve kulaktan kulağa pazarlamaya önem veriyor. Çakırlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Gardens Of Babylon projesini ilk satışa çıkardıklarında elit bir kokteyl düzenlediklerini ve sonrasında da kulaktan kulağa pazarlamadan yararlandıklarım söylüyor.

Çoğunlukla butik projeler gerçekleştiren üreticiler satışlar da hem zorlanmıyor hem de seçkin müşterileriyle iletişimlerini de bu şekilde sürdürmüş oluyor.
Bodrum Bodrum projesinde ise Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerife Ercantürk, kapalı devre bir pazarlama projesi geliştirdiklerini söylüyor. Ercantürk, "Gerçekten Bodrum'u seven ama Bodrum'da konfor ile birlikte tasarıma da önem veren kişiler öncelikli hedef kitlemizi oluşturmaktadır. Bilgili Holding'in şimdiye kadar gerçekleştirdiği butik projeleri takip edip, satın alan bir müşteri kitlesi bulunmaktadır. Bodrum Bodrum projemizin pazarlama stratejisini oluştururken, projeyi ilk olarak bu özel müşterilerimizle ve yakınlarıyla paylaşmayı amaçladık."


ADALARIN YÜKSELİŞİ

İstanbul'a yakınlığı ile oldukça cazip olmasına rağmen sadece inanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar inan tarafından keşfedilen Büyükada'da önümüzdeki günlerde diğer konut üreticileri için de cazip hale gelebilir.
Büyükada'nın tek markalı projesini geliştiren Serdar inan, Adalar'a çok fazla inanıyor ve güveniyor, inan; "Adalar, hem tarihi dokusu hem farklı kültürleri barındıran yapısıyla İstanbul'un gözbebeği.
Adalara istediğiniz her projeyi yapamazsınız. Adanın ruhunu, dokusunu, yapısını çok iyi anlamanız gerekir. Bizde bunu başarıyla gerçekleştiriyoruz." diyor.
 

YAZ GELDİ ÇATTI!

Konut sektörünün hareketlendiği bu aylarda konut tercihinde farklılık isteyen herkes yazlık bölgelerdeki lüks konut projelerine ulaşabilir. Genellikle butik projeler olarak üretilen, kulaktan kulağa pazarlama stratejisine yönelen ve çoğunlukla seçkin alıcıları bekleyen projeler için yaza yeni yeni girdiğimiz şu aylar satın alımlar için mantıklı olabilir. Neden sizin de yazlık bir bölgede bir eviniz olmasın ki!

 

SİNAN VARDAN - JOLLY TUR ONURSAL BAŞKANI VE ATE İNŞAAT KURUCUSU

"BODRUM, HER YERE YAKIN VE ULAŞIMI OLDUKÇA KOLAY"

CHALET AZUR BODRUM

Turizmci olduğumuz için Jolly tur olarak yıllardır Türkiye'nin pek çok tatil yöresini hem çok iyi tanıyor hem de gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İnşaat işine girerken residence anlayışı bize uygun geldi ve böylece ilk olarak Bodrum da bu işe yöneldik. Bodrum hem daha çok uluslararası uçuş sayısı ile farklı charterlar ile her yere daha yakın ve çabuk ulaşılabilir bir yer oldu, bu hem ev almak isteyen hem tatil için gelenler için çok büyük kolaylık. Bir saat içinde İstanbul'dan Bodrum'a gelebiliyor, kısa bir nefes alıp geri dönebiliyorsunuz.
Mimarımız Mehmet Alper, Chalet Azur projesini tasarlarken nefes alan, sağlık ve güneş ışığı dolu, geniş pencereleri, ferah salonları, tümüyle denizi kucaklayan evler çizdi. Konseptimiz denize adımlarınızla ulaştığınız, doğal taşlarla bezenmiş, begonvillerle kaplı, içleri modern mutfaklar ve banyolarla şık döşenmiş lüks ve doğal evler...
Daire fiyatlarımız 325 bin Euro'dan başlıyor, farklı metrekareler ile 1 milyon 500 bin Euro'ya kadar değişiyor.

 

ENGİN KEÇELİ - SEBA İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI

"BODRUM'UN DEĞERİNDE UZUN ZAMANDIR İNANIYORUZ"

SEBA GREEN VE SERA FARİLYA

Biz Bodrumun değerine 1998 yılından beri inanıyoruz, özellikle Bodrum'u seçmemizin sebebi doğasının güzelliği, denizinin temizliği, bölgenin prestiji, mevsimin uzunluğu ve ulaşımın kolaylığı özellikle de hava ulaşımının 12 ay bulunmasıdır.
Bodrum'un genel mimarisini değiştirmek fazla mümkün değil. Biz de ondan ilham alarak daha modern çizgi ve teknolojilerle donatılmış fiili activiteli siteler yaptık.
En önemli özelliğimiz de denize sıfır, özel plajlı araziler seçmemiz.
Yazlık bölgelerde konut geliştirmenin ilk avantajı Seba portföyünü genişletme imkânı sunması oluyor. Başka şehirlerden Bodrum'da yatırım yapmak isteyen müşteri kitlesine ulaşıyoruz. Dezavantajı ise şirket merkezimize uzak olmasından dolayı kontrolünün daha zor olmasıdır. Seba Green projemiz 44 adet villadan oluşuyor. Yüzde 20'sini sattık. Seba Farilya projemiz 10 blok 32 daireden oluşuyor, yüzde 30'unu sattık.


ŞERİFE ERCANTÜRK - BİLGİLİ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ

"İSTANBUL'UN KARMAŞASINDAN UZAKLAŞMAK İSTEYENLERE"

BODRUM BODRUM

Bodrum'da son yıllarda gözlenen ulaşım kolaylığı, sosyal, kültürel ve benzeri gelişmeler dikkate alındığında, Bodrum artık sadece yaz ayları için değil 12 aylık süreç boyunca yaşam tarzı sunuyor. İstanbul ve diğer büyük kentlerin karmaşasından yılın her anında kaçmak için Bodrum çok önemli bir alternatif oldu.
Proje, Bodrum Yalıkavak Tilkicik Koyu'nda, çok özel tasarlanmış, tamamı deniz manzaralı A sınıfı lüks konuttan oluşan, denize sıfır 80 adet bağımsız birimden oluşuyor. Bunların 68'i villa, 12'si daire tipinde. Denize 200 metre sahil cephesi olan projede, deniz-bar, cafe - restaurant, beach club, marina bulunmakta olup, her evin özel ıslanma havuzu, kapalı otoparkı mevcut.
Yaz-kış yaşamı için planlanan evler ikinci konut anlayışına mimari tasarımıyla yeni bir özen ve istek getirmeyi amaçladı.
Fiyatlarımız ise villaların konumları, metrekareleri, bahçe büyüklükleri ve diğer özellikleriyle orantılı olarak, 310 bin Euro ile 770 bin Euro arasında değişiyor.

 

RECAI ÇAKIR - ÇAKIRLAR ŞİRKETLER GRUBU YÖNETİM KURULU BAŞKANI

"BODRUM SADELİĞİNİ HEP KORUYOR"
GARDENS OF BABYLON

Bodrumun iklimi, nem oranı, denizi ve koyları diğer bölgelere nazaran daha iyidir. Ayrıca Bodrum'un mimarisinde çok önemli bir faktördür. Bodrum'da tüm yapılarda 2'şer katlı, çatısız ve beyaz ve tonlarında olmak zorunludur. Dolayısı ile diğer büyük şehirlerdeki gibi çok yüksek apartman veya bina kirliliği burada yapılmadığından Bodrum sadeliğini her zaman korumaktadır. Tüm bu faktörleri 1986 yılında masaya koyup değerlendirdik ve Bodrum'da karar kıldık.

Projemizin tüm mimarisinin ve konseptinin özel bir hikâyesi vardır. Gardens Of Babylon, Türkçesi Babil'in Asma Bahçeleri, Dünyanın 7 harikasından biridir. Projeyi tasarlarken, hiçbir bina diğerinin manzarasını kapamasm diye düşündük. Dolayısı ile hepsini 2'şer kat toprağa gömüp her blok, önündeki bloğun çatısını bahçe olarak kullanmasını sağladık. Babil konseptindeki mimariyi buraya taşıdık, projenin ismi de bu şekilde ortaya çıktı. Fiyatlarımız 435 bin Euro - 951 bin Euro arasında değişmektedir. Gardens of Babylon'un diğer projelerden ayıran çok fazla özelliği var.

Bunlardan en önemlisi Residenceler 5 yıldızlı ve tamamen VIP hizmet veren bir otel içersinde olup, residence sahipleri buradaki tüm servis, hizmet ve aktivitelerden yararlanıyorlar.
Projenin diğer bir özelliği ise residence sahipleri kullanmadıkları dönemlerde residencelerini otel isletmesine verecek butik otel mantığı ile islettiriyorlar. Residenceleri kış aylarında kullanılmadıkları dönemle alıp otel bünyesinde düşük sezonda gecelik 140 ile 250 Euro, yüksek sezonda 300 ile 650 Euro arasında satıyoruz, böylece her bir residence bir yatırım aracı olarak sahiplerine para kazandırıyor.


ÖMER EGESEL - TEKFEN EMLAK GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRÜ

"NİTELİKLİ KONUT PAZARI HALA BOŞ"

MÜŞKÜLÜM ÇİFTLİĞİ

Bodrum gayrimenkul yatırımı için öne çıkan bir bölge ve nitelikli projeler için halen pazarda boşluk olduğunu düşünerek projemizi hayata geçirdik.
Tekfen olarak hem istanbul ve Anadolu'da yer alan büyük şehirlerde hem de Ege ve Akdeniz sahillerinde potansiyele sahip özellikli alanlara yatırım yapmayı tercih ediyoruz.
Projelerimizde sadece bir "yazlık ev" olarak değil tüm sezon kullanılabilecek, Gümüşlük'ün tüm mevsimlerini rahatça yaşabilecek bir "ev" olmasını amaçlandı.
Bodrum'un geleneksel mimarisinde de olduğu gibi avlulu, günün farklı saatlerinde rahatça kullanılabilen iç mekan ve dış mekanı birlikte yaşatabilen bir mimari olması hedeflendi.

Projemizde bulunan 18 farklı ev için fiyatlarımız 325 bin dolar ile 720 bin dolar arasında değişiyor.
Tekfen Gümüşlük Evleri yaklaşık 1000 ağaçtan oluşan bahçe içerisinde, sadece 18 evden oluşan butik bir konut projesi. Projenin arsa seçimi, mimari proje ve inşaat aşamalarının her bölümünde doğal ve özgün öğelerin korunması için maksimum çaba sarf edildi.

Projede 18 farklı daire bulunuyor. Bu dairelerin bir tanesi dubleks, geri kalan tümü tek katta oturan 1+1 ve 3+1 tipler. Açık mutfak ve oturma alanı dışında 3+1 olan evlerde ebeveyn yatak odası bulunmakta. Bazı evlerde ise iki yatak odası ve banyodan oluşan küçük bir blok bir yandan avlunun yaşamasına olanak verirken diğer yandan kendi içinde özelleşen birimler yaratılması sağlanmaktadır.

 

ADİR SAĞLAMLAR - POİNT İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI

'HER MEVSİM YASAM HEDEFLEDİK"

HORIZON POINT BODRUM

Adı üstünde yazlık bölgeler, yasam alanları sadece yaz aylarıyla sınırlı bölgeler anlamına geliyor ve pek tabi ki de, yaz ayının güneşi, denizi ve tatil amaçlı yerleşim yerleri olduğu için kişiye verdiği huzur ve mutluluk en basta göze çarpan avantajlar olarak sayılabilir. Biz yatırım kararı alırken hiçbir zaman yaşam kalitesi belirli sezonlarla sınırlı bir yer düşünmedik. Bu nedenle Bodrum bizim için en uygun lokasyonlardan biri oldu.

Bodrum'da yatırım yapma kararımızın arkasında aslında çok daha basit bir görüş yatmaktadır. Şöyle ki son 3 senedir ben Point înşaat'ın sahibi olarak aileme yazı ve kışı geçirebilecekleri, İstanbul'daki evlerinde alışık oldukları lüks ve konforu onlara sunacak ve ödedikleri parayı, inşaat kalitesi olarak hak edecek bir proje/ev aradım. Bulamadım ve sonunda neden kendi evlerimizi yapmıyoruz dedim ve gördüğünüz proje doğdu.

Projemizin mimarisinde sıra dişilik ve dışarıdan görüldüğünde, ne kadar güzelmiş acaba içi nasıl diye merak uyandıracak, görecek olan kişinin, ben buradan bir eve sahip olmam lazım arzusunu uyandıracak bir mimarı olmasına çok önem verdik. Bundan dolayıdır ki Horizon Point Bodrum projemizde Türkiye'nin en ünlü ve gözde isimleri olan Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kırmızıtoprak mimarlarımızla çalıştık.
Toplamda 7 bloktan oluşan, her blokta sadece 2 daire bulunan, ortalama 34 m2 teras ve 130 m2 yasam alanının yanı sıra 45 m2 müştemilat ve her dairenin farklı olan ama minimum 100 m2'lık bahçe alanlarıyla, dairelerimiz ortalama m2'si 3 bin eurodan satışa sunuldu.


SERDAR İNAN - İNANLAR YÖNETİM KURULU BAŞKANI

'ADALARI1 İN BÜYÜSÜNE İLK BİZ İNANDIK"

TERRACE LİDO

Adalar, hem tarihi dokusu hem farklı kültürleri barındıran yapısıyla İstanbul'un gözbebeği. Adalara istediğiniz her projeyi yapamazsınız. Adanın ruhunu, dokusunu, yapısını çok iyi anlamanız gerekir. Bu fırsat aslında bize sunuldu; bize güvenle teslim edildi.

Turkuaz tenteleri ve Büyükada'nın doğal dokusuna uygun bahçesi ile eski tatları günümüze ulaştırması hayal edilen Terrace Lido'da tüm çalışmalar bu konsepte göre planlandı. Terrace Lido mimari proje müellifi Süha Eyisoylu imzası ve Dârâ Kırmızıtoprak'ın sanatsal dokunuşlarıyla hem yeni sahiplerine hem de adalılara ilham verecek bir dokuya sahip olacak şekilde inşa ediliyor.

Projede yer alan 32 çok özel yaşam alanının metrekare fiyatı 5 bin dolardan başlıyor İstanbul'un saklı hazinelerinden biri olan ve sınırlı sayıda konut projesine izin verilen Büyükada'daki ilk ve tek markalı yaşam projesi Terrace Lido, Celine, Nicole, Juliette, Claire, Sophie, Charlotte ve Isabelle olarak adlandırılan yedi ayrı tipte sadece 32 özel rezidans sunuyor. Büyüklükleri 89 ila 130 metrekare arasında değişen ve 1+1 ile 2+1 olarak planlanan dairelerin hepsi deniz manzaralı.

Terrace Lido'da, havuz, güneşlenme terası, fitness center, Türk hamamı, sauna, bahçe, sakinlerine özel tekne, bisiklet parkı ile adanın tüm gerekliliklerini yerine getirebilecek özellikler projeye dahil edildi.

Kaynak: NESRİN KOCASLAN / İnfomag

  • Etiketler:

Yorum Yaz