maritbet girişmaritbet
2.7 milyar dolarlık bir dev daha geliyor

2.7 milyar dolarlık bir dev daha geliyor

İzmir - Çeşme otoyolunu inşa eden Parsons International’in BAE proje direktörü Ayşegül Kamut, 3. köprü, Gebze-İzmir otoyolu ve Kuzey Marmara otoyolu projeleri için Türkiye’de ofis açacaklarını söyledi

2010 geliri 2.7 milyar dolar olan, 4 bin 500'ü aşkın altyapı, otoyol, havaalanı, bina, enerji santrali yapan, 10 bin 500 çalışanı olan ABD'li Parsons International Türkiye'ye ofis açmaya hazırlanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Parsons International Proje Direktörü Ayşegül Kamut, Türkiye'nin, dünya çapında radarlara takılan çok büyük altyapı projelerinin olduğunu belirterek, “Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023 yılına kadar yapılması planlanan, 3. köprü, Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu gibi maddi değeri toplamda 15 milyar dolara ulaşan projeler var. Bundan dolayı Parsons International bir yıla kadar Türkiye'de ofis açacak. Parsons geçmişte İzmir - Çeşme otobanının inşa etmiş” dedi.

‘Türkİye'yi Asya ülkesi sanıyorlardı'
Parsons International'a geldiğinde IK yöneticilerinin Türkiye'yi Asya'da bir ülke olduğunu sandıklarını anlatan Kamut, “ABD'li şirket olan Parsons'ta 3 kademeli ücret sistemi var. Aynı işi de yapıyor olsanız ABD'li ve AB ülkelerindenseniz daha çok, Asyalı iseniz daha az maaş alıyorsunuz. Türkiye'yi Asya ülkeleri kategorisine dahil etmişlerdi. IK yöneticilerine Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne aday ülke olduğunu ve Asya değil Avrupa ülkelerine dahil olduğunu anlattım. Beni önce anlamadılar. Masaya Türkiye haritası getirdim ve o zaman gerçeği gördüler. Dünyada 10 bin 500 çalışanı olan Parsons'ta artık Türkler AB ülkeleri kategorisinde değerlendiriliyorlar hakları onlarla aynı” dedi.


1 milyar dolarlık projeyİ yaptı
6 yıldır Parsons şirketinin Abu Dabi'deki merkezinde çalışan Kamut, “TAV'da çalışırken, bu şirketten teklif aldım ve kısa sürede proje direktörlüğüne getirildim. En son yönettiğim ve mimarisini yaptığım proje Abu Dabi'deki 1 milyar dolara yapılan Zayed Üniversitesi. Son bir yıldır üst düzey yönetici eğitimi alıyorum ve Türkiye'deki ekibin başında yer alabilirim” dedi.


Barack Obama tarafından açılacak
ABD Başkanı Barack Obama tarafından eylül ayında açılacak 1 milyar dolara yapılan Zayed Üniversitesi'nin mimarı ve yöneticisi olduğunu anlatan Kamut, “Mimar Sinan'da Mimarlık eğitimi aldım. 30 binadan oluşan Zayed Üniversitesi'nin mimarisini tasarlarken üniversitemden ilham aldım. Mimar Sinan'daki çizim odalarımız İstanbul Boğazı manzaralıydı. Zayed Üniversitesindeki bölümlerden biri de Sanat Fakültesi. Sanat Fakültesindeki çizim odalarının önü açık ve çok güzel görünen çöl manzaralı” diye konuştu.
Üniversitenin Abu Dabi'de çölün içine 1 milyon metrekare araziye üniversiteyi inşa ettiklerini anlatan Kamut, “250 bin metrekare kapalı alanı var. Üniversitenin en ilginç binası merkezde bulunan binaların üstünde yapılan 800 metreye 400 metre diktörgen çatı. Bu çatıyı inşa ederken bir çelik fabrikası tam bir yıl onun çeliklerini yapmak için tüm işlerini bıraktı. Discovery Kanal ilginç inşaatları konu ettiği programında bu çatıyla ilgili özel bir program yaptı” dedi.
BAE'de binaların enerjisinin bir miktarını kendi karşılaması zorunluluğu olduğunu kaydeden Kamut, “Üniversitede ısıtma ve soğutma için yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanıldı” diye konuştu.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2.7 milyar dolarlık bir dev daha geliyor
  • 03.09.2011 10:32

2.7 milyar dolarlık bir dev daha geliyor

İzmir - Çeşme otoyolunu inşa eden Parsons International’in BAE proje direktörü A ...