maritbet girişmaritbet
Amerikalılar ikinci 11 Eylül faciasını son anda önlediler!

Amerikalılar ikinci 11 Eylül faciasını son anda önlediler!

Washington'da bulunan yetkililer, El Kaide'nin Yemen kolunun Amerika'ya giden bir yolcu uçağına, giysilerine patlayıcı gizlenmiş bir intihar bombacısı sokmayı planladığını açıkladı

Amerikalı yetkililer, El Kaide'nin bir yolcu uçağına bombalı saldırı planını ortaya çıkardıklarını bildirdi. Washington'da bulunan yetkililer, El Kaide'nin Yemen kolunun Amerika'ya giden bir yolcu uçağına, giysilerine patlayıcı gizlenmiş bir intihar bombacısı sokmayı planladığını açıkladı.

Planın olay gerçekleşmeden açığa çıkarıldığını belirten yetkililer, patlayıcıyı da ele geçirdiklerini kaydetti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Başkan Barack Obama'nın saldırı planlarından nisan ayında haberdar edildiği ve gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirildiği belirtildi.

ABD'li yetkililer, Yemen'deki El Kaide örgütünün üç yıl önce başarısız olandan daha gelişmiş bir iç çamaşırı bombasını patlatma girişimini engellediklerini açıkladı. Bomba düzeneğinin ABD'ye giden bir yolcu uçağında havaya uçurulmasının planlandığı kaydedildi.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'dan yapılan açıklamada, bombanın ele geçirildiği ve incelemeden geçirildiği belirtildi. Saldırı girişimi engellendiğinde, henüz herhangi bir hedef seçilmemiş olduğu ve uçak bileti alınmadığı belirtildi. Saldırıyı düzenlemesi  öngörülen kişiyle ilgili herhangi bir bilgi de verilmedi. FBI'ın yazılı açıklamasında, "Ülke dışındaki güvenlik ve istihbarat ortaklarımızla yapılan yakın işbirliği sonucu, terör saldırısı düzenlemek için kullanılması planlanan bir bomba ele geçirildi" denildi. FBI, ele geçirilen bomba düzeneğinin, daha önce Arap Yarımadası'ndaki El Kaide Örgütü tarafından kullanılanlara çok benzediğini kaydetti.Beyaz Saray Sözcüsü Caitlin Hayden ABD Başkanı Barack Obama'nın saldırı girişiminden geçen ay haberdar edildiğini belirtti.Ancak bomba düzeneğinin, üç yıl önce Amsterdam-Detroit seferini yapan uçakta, başarısız bir saldırı girişiminde bulunan Ömer Faruk Abdülmüttalip'te ele geçene çok benzediği belirtiliyor. Bomba düzeneğinde sanayi tipi güçlü patlayıcılar bulunduğu ve havaalanı güvenliğini aşabilmesi için metal aksam kullanılmadığı kaydediliyor.

Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bir depo için 175 bin TL öder misiniz?
  • 30.06.2015 14:51

Bir depo için 175 bin TL öder misiniz?

Dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan Manhattan’a depo fiyatları akıllara ...

Türkler istedi, Amerikalılar kaptı!
  • 08.06.2015 10:30

Türkler istedi, Amerikalılar kaptı!

Miami’nin en pahalı gayrimenkulü The Setai Hotel, dünyanın en ünlü yıldızlarını ...

Belki de sizin hayalinizi gerçekleştirdiler!
  • 05.06.2015 09:09

Belki de sizin hayalinizi gerçekleştirdiler!

Amerikalı sevgililer Nick ve Lilah, 500 dolara ön cephesi tamamen pencereden olu ...

Önce işten ayrıldılar, sonra evlerini sattılar, sonra da...
  • 04.06.2015 09:56

Önce işten ayrıldılar, sonra evlerini sattılar, sonra da...

Amerika’da yaşayan Works Ailesi, 2011 yılında şahane işlerini ve Kansas’taki 5 y ...

Bu köyde dünyanın en zenginleri yaşıyor!
  • 03.06.2015 11:57

Bu köyde dünyanın en zenginleri yaşıyor!

ABD’nin en güzel yerlerinden biri olan Miami’deki Indian Creek Adası dünyanın en ...

One World Trade Center işte böyle yapıldı!
  • 02.06.2015 15:27

One World Trade Center işte böyle yapıldı!

Dünyayı şoke eden 11 Eylül saldırılarının ardından yıkılan kulelerin yerine inşa ...