maritbet girişmaritbet
Arthur Pinajian’ın evini alan New York’lu çift, 30 milyon dolarlık koleksiyonun sahibi oldu!

Arthur Pinajian’ın evini alan New York’lu çift, 30 milyon dolarlık koleksiyonun sahibi oldu!

Ermeni sanatçı Arthur Pinajian’ın evini alan New York’lu bir çift, 30 milyon dolarlık koleksiyonun da sahibi oldu

 

Büyük öngörüler barındıran “Ev alma komşu al” atasözü yıllarca pek çok şekilde tahrif edildi. Belki de, “Ev al ama almadan önce evin gizlediği hazinelere dikkat et” demenin zamanı gelmiştir. Her ne kadar Hollywood ucuza alınan evlerin perili olduğuna seyircileri inandırsa da, şansınız yaver giderse yeni evinizde milyon dolarlık bir sanat koleksiyonu da sizi bekliyor olabilir...
 
New York'lu Thomas Schultz ve Lawrence Joseph, kıt kanaat geçinip, uçan kuşa borçlanarak bir ev aldı. Armenian Weekly'nin haberine göre, Ermeni sanatçı Arthur Pinajian'ın eski evinin garajında sanatçının koleksiyonu da bulunuyordu. Schultz ve Joseph, paraya kıyıp Pinajian'ın tablolarını 2 bin 750 dolara satın aldı. Eserler restore edildi ve şimdi koleksiyona 30 milyon dolar değer biçiliyor.
 
Günümüzün normlarına uymaz
 
Koleksiyondan bazı parçalar 500 bin dolar gibi dudak uçuklatan rakamlara alıcı buldu bile. Pinajian'ın eserleri ise, New York'ta sergilenmeye başladı. Sanat tarihçisi Peter Hastings Falk, “günümüzün normlarına uymayan” bir sanatçının ölümünden sonra eserlerinin değer kazanmasının nadir bir sanat olayı olduğunu açıkladı. Falk, “Pinajian her gün tuval başında olmasına karşın eserlerini kimse görmedi. Eleştirmenler onun eserlerine dikkat etmedi, hatta yapıtları hiçbir sergide yer almadı” dedi.
 
New York Times'a konuşan Thomas Schultz ve Lawrence Joseph ise “sanattan pek de anlamadıklarını” dile getirdi.
 
Taraf

Yorum Yaz