Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!
Batı Şeria’nın Kalkilya şehri Kufr Kadum Köyünde toplanan ve Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden Filistinlilere, İsrail askerleri göz yaşartıcı bomba ve metal kaplamalı plâstik mermi ile karşılık verdi
Yahudi'ye konut, Filistinliye bomba
Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini protesto amacıyla düzenlenen gösterilerde, arasında bir gazetecinin de bulunduğu çok sayıda Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Batı Şeria'nın Kalkilya şehrinin Kufr Kadum Köyünde toplanan Filistinli protestoculara İsrail askerlerinin göz yaşartıcı bomba ve metal kaplamalı plastik mermi ile karşılık vermesi sonucu Leviza isimli Fransız gazetecinin yaralandığı, çok sayıda göstericinin de göz yaşartıcı bombalardan etkilendiği belirtildi. Gösterilerin koordinatörü Murad Eştevi, yaptığı açıklamada, ‘'Gösteriyi, önceki yürüyüşümüzde arkadaşlarımıza ve Filistinli gazetecilere saldıran İsrail'e, baskıcı tutumuna son vermesi çağrısında bulunmak ve son zamanlarda gittikçe artan Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek amacıyla düzenledik'' dedi. İsrail'in yerleşim birimlerine ilişkin politikasını eleştiren göstericiler, ‘'Filistin topraklarını Yahudilerden temizleyeceğiz'' sloganı attı. Ramallah'ın çeşitli köylerinde Yahudi yerleşim birimlerine karşı haftalık barışçıl protesto gösterileri düzenleniyor.
FİLİSTİNLİ MÜCAHİDİN HAYATI BEYAZ PERDEDE
Gazze'de gösterime giren ‘'Tüfek Aşığı'' filmi 25 yıldır sinema salonlarını kullanamayan Gazze halkı tarafından beğeniyle izlendi. Filmin senaryosunu Hamas hareketinin en önemli liderlerinden olan Mahmud ez-Zehar'ın yazdığı, yönetmenliğini de Ivad Ebu'l Hayr'ın yaptığı ‘'Tüfek Aşığı'' filmi Ramazan Bayramı boyunca Gazze halkının beğenisine sunuldu. Filmin Genel Danışmanı Saad Kireyyim, yaptığı açıklamada, ‘'Bu film Filistin sineması tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Film, Filistinli bir mücahidin hayatının her alanını ekrana taşıyor'' dedi. Filistin sinemasının, bütün dünyaya Filistinlinin onurlu bir hayat yaşama hakkı olduğu mesajı verdiğini belirten Kireyyim, maliyeti 500 bin dolar olan 90 dakikalık filmin çekimlerinin 8 ay sürdüğünü söyledi. Gazze'de 25 yıldır sinema salonu olmaması ve sinema kültürünün oluşmaması dolayısıyla filmin seyredilme oranının düşük olduğunu ifade eden Kireyyim, insanların filmi sıradan ve ilkel salonlarda izlemek zorunda kaldığının altını çizdi.
Yeniasya
Yorum Yaz