maritbet girişmaritbet
Bermuda'da vergiler incelemeye alındı!

Bermuda'da vergiler incelemeye alındı!

Maliye Bakanlığı, vergi cenneti olarak bilinen Bermuda’da vergi incelemeleri yapabilecek

 

Maliye Bakanlığı, vergi cenneti olarak bilinen Bermuda'da vergi incelemeleri yapabilecek
 
Vergi müfettişleri bu ülkedeki vergi incelemelerine direkt katılabilecek. Vergi kaçakçıları bu anlaşmayla köşeye sıkıştı.
 
Vergi kaçakçısının hareket alanı daralıyor. Türkiye, vergi cenneti olarak bilinen ülkeler arasında yer alan Bermuda ile imzaladığı Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşması'nı onaylıyor.
 
İnceleme yapabilecek
TBMM gündeminde bulunan anlaşmaya göre Türkiye, vergi cenneti ülkeler arasında yer alan Bermuda'da Türk mükelleflerle ilgili vergi incelemesi yapabilecek.
 
23 Ocak 2012'de New York'ta imzalanan anlaşmaya göre, Türkiye'den bu ülkeye giden inceleme elemanları, gelir vergisi ve kurumlar vergisi başta olmak üzere tüm dolaysız vergilerle ilgili olarak ihtiyaç duyulabilecek bilgileri Bermuda yetkili makamlarından talep edebilecek.
 
Bilgi toplama imkanı
İnceleme elemanları ayrıca bu ülkede ilgili kişilerle görüşebilecek veya Bermuda yetkililerinin sürdürdüğü vergi incelemelerine direkt katılabilecek.
 
Böylece Türkiye'den giden vergi müfettişleri, bu ülkede kaydı olan ve Türkiye'de de faaliyetleri bulunan vergi mükellefi şirket ya da kişilere ilişkin vergi denetimini kendi ülkesindeymiş gibi yapabilecek.
 
Yeni anlaşmalar sırada
Bilgi veren Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) yetkilileri, anlaşma sayesinde Bermuda'dan her türlü mali bilgileri alma imkanının oluştuğunu söylediler. Özellikle finansal merkez veya vergi cenneti tabir edilen ülkelerle bu tür anlaşmalar yapmayı hedeflediklerini belirten yetkililer, “Bu anlaşmalar uluslararası piyasada dolaşan ve Türk vergi sistemine göre vergilendirilmesi gereken parasal hareketlerin takibine büyük ölçüde imkan verecek" dediler.
 
Vergi cennetlerinin avantajları
* Üretim şirketleri: Şirketler üretimlerini sıfır vergiyle bu ülkede gerçekleştirip diğer ülkelerdeki kendi şirketlerine yüksek bedelle satıyor. Böylece kârın vergi cennetinde kalması sağlanıyor.
 
* Turizm şirketleri: Bu ülkeler otel inşaatı ve işletilmesinden elde edilen gelirleri 30-40 yıl gibi sürelerle vergi dışı bıraktığı için turizm şirketleri işlemlerini bu ülkeler üzerinden gerçekleştirerek vergi ödemekten kurtuluyor.
 
* Gayrimenkul sahipleri: Serveti sürekli artanlar gelirlerini gizlemek, mallarını kolay ve vergisiz satmak için bu cennetleri kullanıyor. Taşınmazlarını bu ülkede kurdukları şirketlerin bilânçolarına dahil ediyorlar.
 
* Gemi şirketleri: Şirketler gemilerini bu ülkeler adına tescil ettirip uluslararası ticarette kullanıyor. Böylece vergi ödemekten kurtuluyor.
 
* Off-shore: Holding ve finans şirketleri yönetim yerini bu ülkelerde kuruyor. Ana şirket ve diğer şirketler arasındaki faaliyetlerle maliyetsiz kâr transferi yapılıyor.
Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bermuda'da vergiler incelemeye alındı!
  • 27.06.2012 13:25

Bermuda'da vergiler incelemeye alındı!

Maliye Bakanlığı, vergi cenneti olarak bilinen Bermuda’da vergi incelemeleri yap ...