maritbet girişmaritbet
Bizim müteahhitlerimiz bu konuda aşılı

Bizim müteahhitlerimiz bu konuda aşılı

Libya'daki gelişmeleri değerlendiren Çağlayan, "Afganistan, Irak'ta iş yapan müteahhitlerimiz için Libya çok daha kolay" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya Geçiş Konseyi'ne Türkiye'nin 100 milyon dolarlık bir maddi desteğin ilk etapta sağlandığını dile getirdi. Bayram sonrasında Trablus Büyükelçiliğinin yeniden hayata geçirileceğini belirten Çağlayan, "Ekonomi Bakanlığı olarak oradaki büyükelçiliğin faaliyetlerine son verilmesiyle birlikte ticaret müşavirliklerini de oradan geri çekmiştik. Yeniden ticaret müşavirlerinin Bingazi'ye gönderilmesi kararını imzaladım. Trablus'a büyükelçinin gönderilmesiyle beraber ticaret müşavirlerinin de gidip hizmetlerine devam edecek" dedi.

Çağlayan, Türk müteahhitlerin bir an önce işlerinin başına dönmek istediklerini dile getirerek, "Şantiyeleri, işleri orda. Bizim firmalarımız bizim girişimcilerimiz işlerinin başına dönmeyi planlıyor. Bizim müteahhitlerimiz zaten bu konuda aşılıdır. Yani öyle bir aşı var ki bizim girişimcimizde bugün Afganistan'da Irak'ta yatırım yapan müteahhitler, Libya'da da kolay kolay işlerini yapabilecek seviyeye gelmiştir" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz