maritbet girişmaritbet
Edge Capital 250 milyon euro ile geldi!

Edge Capital 250 milyon euro ile geldi!

Merkezi Beyrut’ta olan uluslararası yatırım şirketi Edge Capital, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’ye 250 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak

Merkezi Beyrut'ta olan uluslararası yatırım şirketi Edge Capital, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'ye 250 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak.

Ailesinin Antakya'dan Beyrut'a göç ettiğini, bu nedenle Türkiye'de yatırım yaparak köklerine döndüğünü söyleyen Edge Capital CEO'su Naji Boutros, “Bundan sonraki tüm gayrimenkul projelerimizde Turkmall ile birlikte hareket edeceğiz” dedi. Türk alışveriş merkezlerinin, dünyadaki diğer örneklerinin yanında ‘Rolls-Royce' gibi durduğunu belirten Boutros, “Konut dışında ticari gayrimenkul projeleriyle de ilgileneceğiz ancak önceliğimiz oteller, kongre merkezleri ve AVM'ler olacak. Lojistik ve sağlık sektörü ile ilgili de fırsatları değerlendiriyoruz. Farklı bir sektörde yer alsak bile Turkmall'dan görüş almadan bu işe başlamayız” diye konuştu.

Körfez sermayesi

Naji Boutros, 5 yıl önce Mars Entertainment ile yaptıkları ortaklıkta sağlanan başarının Türkiye'ye yatırım kararı almalarında önemli bir rol oynadığını belirterek, şöyle konuştu: “Dünya ekonomisinin son yıllarda girdiği resesyona karşın, Türkiye ekonomisinin kaydettiği büyüme oranları, genç dinamik nüfus yapısı yabancı yatırımcılar ve Körfez sermayesi için büyük önem taşıyor. Bu olumlu güven duygusu önümüzdeki 5 yıl içinde kendini ciddi ve dikkat çekici yatırımlarla gösterecek. Türkiye'de gayrimenkul dışında eğlence sektörüne de yatırım yapmayı planlıyoruz.”

Önümüzdeki 5 yıl içinde yatırımlarında yer alabilecek potansiyel yatırımcılarla bir araya gelebilmek için yeni bir sermaye toplama turuna çıktıklarını söyleyen Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu ise şunları söyledi: “Edge Capital'in 250 milyon dolarlık yatırımı, 1 milyar dolarlık proje yaratma kapasitesi taşıyor. Amacımız geniş bir platform yaratıp, daha farklı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek. Şu anda görüştüğümüz 7-8 şirket daha var. Edge Capital'in de kendi sermaye toplama yeteneği var. Onun da bize desteği olacak. Önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz diğer önemli plan da bir perakende platformu oluşturmak. Yerli ve yabancı dahil perakende mağazalarını öncelikli olarak yurtdışında açmayı düşünüyoruz.”

Ortaklık projeye göre yüzde 50'ye çıkacak

TURKMALL'un proje geliştirme şirketi ‘Turkmall Real Estate'in yüzde 25 ortağı olan Edge Capital'in proje bazındaki ortaklık oranlarının ise projeye göre değişiklik gösterdiğini anlatan Levent Eyüboğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Turkmall'un Söke'de inşaa ettiği Novada Outlet Söke ve Samsun'daki Bulvar Samsun Alışveriş ve Yaşam Merkezi yatırımlarının da ortağı olan Edge Capital, Türkiye dışındaki projelerimizde de yer alacak. Beyrut merkezinde Katarlı yatırımcılarla birlikte geliştirilen proje, Tunus'da uluslararası farklı yatırımcıların katılımıyla geliştirilen alışveriş merkezi projeleri ve Kazakistan'da geliştirilen çeşitli gayrimenkul yatırımları bunlardan bazıları. Türkiye'de Tokat ve Keşan'da geliştirilen projelerin de ortağı olan Edge Capital ile yatırım düzeyinde yüzde 50 ortaklık oranı konusunda prensipte anlaştık.”

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Edge Capital 250 milyon euro ile geldi!
  • 18.06.2012 08:35

Edge Capital 250 milyon euro ile geldi!

Merkezi Beyrut’ta olan uluslararası yatırım şirketi Edge Capital, önümüzdeki 5 y ...

EdgeCapital Türkiye’de gayrimenkul yapacak!
  • 15.06.2012 13:50

EdgeCapital Türkiye’de gayrimenkul yapacak!

Merkezi Beyrut’ta bulunan uluslararası yatırım şirketi Edge Capital, önümüzdeki ...

EdgeCapital Türkiye’ye yatırım yapacak!
  • 12.06.2012 08:55

EdgeCapital Türkiye’ye yatırım yapacak!

Merkezi Beyrut’ta olan uluslararası yatırım şirketi Edge Capital, önümüzdeki 3 y ...