maritbet girişmaritbet
Fresenius Grup Türkiye’de yatırıma devam edecek!

Fresenius Grup Türkiye’de yatırıma devam edecek!

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 150 ülkede faaliyet gösteren Alman Fresenius Grup, diyaliz ürünleri ve diyaliz merkezleriyle Türkiye'de büyümeye devam kararı aldı

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 150 ülkede faaliyet gösteren Alman Fresenius Grup, diyaliz ürünleri ve diyaliz merkezleriyle Türkiye'de büyümeye devam kararı aldı. Bugüne kadar Türkiye'ye 150 milyon euroluk yatırım yapan grubun sahibi olduğu Antalya'da bulunan ve kan seti üretimi yapan Novamed bu alanda dünyada önemli merkezlerden biri konumunda. Yeni yatırımlarla Novamed'in halen yılda 12 milyon adet olan kan seti üretiminin 24 milyona çıkarılması hedefleniyor. Üretiminin yüzde 95'ini ihraç eden şirket, geçen yıl 30 milyon euroluk ihracat gerçekleştirdi. 160 bin çalışanı bulunan grup, geçen yıl 16.5 milyar euro ciro elde etti.

16 YILDIR BURADA

FresenIus Grup Kurumsal İletişim Müdürü Martin Kunze, Fresenius Medical Care'nin de yer aldığı Fresenius Grup'un bünyesinde beş şirket bulunduğunu belirtti. Fresenius Medical Care Türkiye Başkan Yardımcısı Alp Özkan, "Türkiye'de ve dünya çapında sektöründe lider konumundaki Fresenius Medical Care'in, 41 ülkede 83 bin çalışanı bulunuyor ve dünya çapında 3 bin 119 klinikte 253 bin hastaya hizmet veriyor" diye konuştu.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fresenius Grup Türkiye’de yatırıma devam edecek!
  • 22.06.2012 08:51

Fresenius Grup Türkiye’de yatırıma devam edecek!

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 150 ülkede faaliyet gösteren Alman Fresenius ...