maritbet girişmaritbet
Google, yeni merkezi için Londra'dan arsa satın aldı!

Google, yeni merkezi için Londra'dan arsa satın aldı!

Google, İngiltere'de açmayı planladığı yeni merkezi için Londra’nın kuzeyindeki King Cross’tan yaklaşık 1 milyar dolara bir arsa satın aldı

 

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan arama motoru Google'ın çalışma ofislerine ne kadar büyük önem verdiği biliniyor. Çalışanların rahatını ve lüksünü düşünen Google geçtiğimiz gün yeni bir merkez inşa etmek için İngiltere'de bir arsa satın aldı. İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyindeki King Cross'ta yer alan yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğündeki bu arsanın değeri ise tam 650 milyon pound.(1.04 milyar dolar) Google'ın yeni merkezinin inşasının ise tahmini olarak 2013 yılı sonlarında başlayacağı ve 2016 yılında tamamlanacağı düşünülüyor. 7 ila 11 kat arasında bir kat sayısına sahip olacak Google'ın yeni merkezinin tamamlandıktan sonraki değerinin ise 1 milyar pound(1,6 milyar dolar) değerinde olması bekleniliyor.
 
Google'ın Kuzey ve Orta Avrupa Başkan Yardımcısı Matt Britin'in konu ile yaptığı açıklamada, bu satın alma Google için büyük bir yatırım olduğunu ve bunun Londra ve Google için çok iyi bir haber olduğu belirtti.
 
Geçtiğimiz birkaç yılda Avrupa'da önemli şehirlerde yeni merkezler için yatırımlar yapan Google son olarak, Paris ve Dublin'de bazı satın almalar yapmıştı.
 
Teknokulis/Emre Çetinkaya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Google, yeni merkezi için Londra'dan arsa satın aldı!
  • 20.01.2013 08:53

Google, yeni merkezi için Londra'dan arsa satın aldı!

Google, İngiltere'de açmayı planladığı yeni merkezi için Londra’nın kuzeyindeki ...