maritbet girişmaritbet
İngiltere’de Kırsal Alanları Koruma Derneği, yapılacak konut projelerine karşı çıkıyor!

İngiltere’de Kırsal Alanları Koruma Derneği, yapılacak konut projelerine karşı çıkıyor!

İngiltere'de Kırsal Alanları Koruma Derneği, şehir ve kasabaların 81 bin yeni yapı inşa edilmesi planıyla büyük tehdit altında bulunduğunu iddia ediyor

 

İngiltere'de Kırsal Alanları Koruma Derneği, şehir ve kasabaların 81 bin yeni yapı inşa edilmesi planıyla büyük tehdit altında bulunduğunu iddia ediyor. Dernek, şehir planlamasında yeni yapılan değişiklikler kapsamında yeşil kuşak yapısının zedeleneceğinden endişe ediyor.

Hükümet basın sözcüsü ise yaptığı açıklamada yeşil alanları korumaya özen gösterdiklerini dile getirdi.

Kırsal Alanları Koruma Derneği, şu anda hükümete öneri ya da planlama izni olarak sunulan projelerin Berkshire'daki el değmemiş Slough kırsal bölgesi için tehdit içerdiğini ifade etti.

Yeni imar projeleri arasında Birmingham havaalanı, üç tane havayolu navlunu, Nottinghamshire'da açık maden ocağı işletmeciliği, Surrey'de bir otel ve bir golf sahası bulunuyor.

'EKONOMİYİ KÖTÜYE GÖTÜRÜR'

Kampanyayı düzenleyen grup, bin hektarlık alanın da yeni yapılacak işyerlerine ve evlere ayrıldığını belirtiyor.

Kırsal Alanları Koruma Derneği'nin planlama memuru Paul Miner, hükümetin el değmemiş yeşil alanları bozmaktansa kentlerdeki alanlara yeniden hayat vermeyi denemeleri gerektiğini söyledi.

Yeşil kuşağın, kentlerdeki alanları yeniden düzenlemeye ve kırsal alanlara taşmasını engellemeye yardımcı olduğunu belirten Miner, bunun sonucunda kimsenin yeşil alanlardan mahrum kalmayacağını açıkladı.

Miner "Ekonomide zorluklar olduğunda politikacılar 'yalan vaatler' ve kolay yapılanmayla piyasaya canlılık getirme fikrine özenebilirler. Ancak asıl yeşil alanları yok etmek ekonomiyi daha da kötüye götürür" görüşünü dile getirdi.

Miner'a göre; somut ekonomik gelişmeler ancak büyük şehirlerdeki kentsel yenilenmelerle mümkün olabilir.

Bakanların şimdiye dek yeşil kuşak projesine değer verdiklerini ve korumaya çalıştıklarını söylediklerini ekleyen Miner, ancak şimdi bu sözleri icraata geçirmenin tam zamanı olduğunu belirtti.

2012 Mart ayında yerel belediye ve topluluklar, yeşil kuşak projesini koruyan yeni bir şehir planlama taslağı yayımladı.

Yapılan taslak plana göre; Kırsal Alanları Koruma Derneği'nden gelen baskı dolasıyla, yeni inşa edilecek binalar terk edilmiş endüstri bölgelerine yapılacak.

YERELLİK YASASI KORUYUCU

Bakanlar ise izledikleri politikanın, Yerellik Yasası ile birlikte, tavandan tabana hedef konmasını engellediğini ve halka planlama hakkında daha çok söz hakkı tanıdığını söylüyor.

Yerellik Yasası, ülke genelinde 30 kasaba ve şehirde yeşil kuşağı yıkmayı planlayan stratejileri yürürlükten kaldırma olanağı sağlıyor. Ancak Kırsal Alanları Koruma Derneği, yapılan yeni şehir planlamalarının, yerel belediyelere yeşil kuşaklara yeni ev inşa etmelerine izin verdiği konusunda uyarıyor.

Yeşil kuşağın şehirlerdeki çarpık kentleşmeyi önlediğini ve yeşil alanları koruduğunu söyleyen yerel belediye ve topluluklar sözcüsü, koalisyon anlaşmasının Ulusal Planlama Politikası çerçevesinde yeşil kuşağı ve çevreyi korumayı taahhüt ettiğini de hatırlattı.

ntvmsnbc

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İngiltere’de Kırsal Alanları Koruma Derneği, yapılacak konut projelerine karşı çıkıyor!
  • 28.08.2012 15:01

İngiltere’de Kırsal Alanları Koruma Derneği, yapılacak konut projelerine karşı çıkıyor!

İngiltere'de Kırsal Alanları Koruma Derneği, şehir ve kasabaların 81 bin yeni ya ...