maritbet girişmaritbet
İngiltere, Londra 2012 Yaz Olimpiyatları’ndan 13 milyar  sterlin kazanacak!

İngiltere, Londra 2012 Yaz Olimpiyatları’ndan 13 milyar sterlin kazanacak!

Çanlar bu kez 200'den fazla ülkeden gelen 10 binden fazla atletin yarışacağı Londra Olimpiyatları için çaldı. İngiltere'nin başkenti Londra'da 27 Temmuz -12 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları dün görkemli bir törenle start aldı

Çanlar bu kez 200'den fazla ülkeden gelen 10 binden fazla atletin yarışacağı Londra Olimpiyatları için çaldı. İngiltere'nin başkenti Londra'da 27 Temmuz -12 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları dün görkemli bir törenle start aldı. Olimpiyat coşkusunun sardığı Londra'da Parlamento binasının "Big Ben" adıyla bilinen saat kulesinin çanları, sabah yerel saatle 08:12'de olimpiyatların başlangıcını müjdelemek için üç dakika aralıksız çaldı. Londra'da bu sabah "Big Ben"in çanları Kral 6. George'un 1952'deki cenaze töreninden beri ilk kez çaldı. Büyük olimpiyat ateşi de TSİ 02:15'te tutuşturuldu. Törende, Londra'nın doğusundaki Stratford semtinde bulunan Olimpiyat Stadı'ndaki büyük meşaleyi, 8 bin kilometrelik bir yolculuğu 8 bin kişinin elinde kat eden Yunanistan'daki Olimpiya ateşi tutuşturdu. 

XXX. Olimpiyat oyunlarının resmi açılışı dün gece Kraliçe II. Elizabeth tarafından yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da töreni Kraliçe 2. Elizabeth, ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande gibi liderlerle birlikte izledi. Açılış töreni için Oscar ödüllü yönetmen Danny Boyle'un hazırladığı etkinlikleri 1 milyar kişinin ekranları başında izlediği tahmin ediliyor.

17 gün sürecek olimpiyatları dünya çapında dört milyar kişinin izlemesi bekleniyor. Olimpiyatlar için 200 bin kişi çalışıyor, güvenliğin sağlanması için ise 23 bin 500 kişi görev yapıyor. Olimpiyatlarda yarışacak sporcu sayısı ise 10 bin 500.

3'üncü kez evsahipliği yapıyor

Londra 2012 Yaz Olimpiyatları şehrin uzun zamandan beri ev sahipliği yaptığı en büyük organizasyon ve oyunların ekonomiye büyük bir katkıda bulunması bekleniyor. Londra daha önce 1908 ve 1948'de de Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmıştı. 2012 oyunları ile Londra, olimpiyatların üç kez düzenlendiği ilk modern şehir olacak. Şehirin oyunlara hazırlanmasının maliyeti tahminlerin çok üzerinde oldu. Sporcuları ağırlamak için, Olimpiyat tesisleri, ulaşım ve diğer altyapıyı yenilemek için dev bir bütçe ayrıldı. Başta inşaat olmak üzere birçok sektörde yüzbinlerce yeni istihdam yaratıldı. Hükümetin haziran ayında açıkladığı verilere göre, sadece Olimpiyat Stadı inşaasının maliyeti 486 milyon sterlin olurken, hazırlıkların toplam maliyeti 8.82 milyar sterline ulaştı. İlk maliyet tahmini ise 2.4 milyar sterlin civarındaydı. Başbakan David Cameron'a göre, ülke bütçesine yaklaşık 9 milyar sterline mal olan Olimpiyatlara ev sahipliği yapmanın ekonomiye önümüzdeki dört yılda yapacağı katkı ise 13 milyar sterlini bulacak.

Ancak, olimpiyatların öngörülenden çok daha pahalıya mal olması ve bunun da vergi mükelleflerinin cebinden çıkacağı eleştirileri yapılıyor. Harcanan büyük para halk arasında da tartışma yarattı. Olimpiyat Komitesini ateşli şekilde protesto edenler, "beş haftalık organizasyon için halkın parası heba ediliyor" eleştirisinde bulundu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İngiltere, Londra 2012 Yaz Olimpiyatları’ndan 13 milyar  sterlin kazanacak!
  • 28.07.2012 11:22

İngiltere, Londra 2012 Yaz Olimpiyatları’ndan 13 milyar sterlin kazanacak!

Çanlar bu kez 200'den fazla ülkeden gelen 10 binden fazla atletin yarışacağı Lon ...