maritbet girişmaritbet
İsrail Mescid-i Aksa’yı sinagog yapmak için tahrip ediyor!

İsrail Mescid-i Aksa’yı sinagog yapmak için tahrip ediyor!

Tunus, Mısır, Libya ve Suriye’de yaşanan “Arap Baharı” Filistin’e duyulan ilginin bir ölçüde azalmasını beraberinde getirdi

 

Tunus, Mısır, Libya ve Suriye'de yaşanan “Arap Baharı” Filistin'e duyulan ilginin bir ölçüde azalmasını beraberinde getirdi. Özellikle Arap ve İslam toplumunun dikkatleri iç savaşın sürdüğü Suriye ve tansiyonun yüksek olduğu ülkelere odaklanınca İsrail'e gün doğdu. İsrail, özelde Kudüs genelde ise Filistin'de tam anlamıyla yağma yapmakla suçlanıyor. İsrail'in Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın çevresindeki inşaatlara hız verdiği ve oradaki İslami eserleri son sürat değiştirdiği belirtildi.

TARİH TAHRİBATI

İddianın sahibi ise yıllardır Kudüs'teki İsrail yağmasına karşı mücadele yürüten bir dernek. İstanbul Fatih'te merkezi bulunan Kudüs Dayanışma Derneği Başkanı Münir Ebu Heyca, Mescid-i Aksa ve çevresindeki yapıların hızla devam ettiğini ve özellikle Osmanlı eserlerinin yok edildiğini söyledi. İsrail, bir taraftan Mescid-i Aksa'ya yakın yerlere sinagoglar inşa ederken diğer taraftan ise inşa ettiği yaya köprüsünün bir benzeri gibi araçların da kullanabileceği bir üst geçit yapma planlarını hayata geçirmeye çalışıyor. Münir Ebu Heyca, “Osmanlı mezar taşları tahrip edildi. Birçoklarının üzerindeki Arapça yazılar silinerek İbranice yazılar yazıldı” diye konuştu.

VEKİL TAHRİKİ

Mescid-i Aksa'nın yıkılıp yerine Süleyman Mabedi'nin yapılmak istendiğini belirten Kudüs Dayanışma Derneği Başkanı, “Bu planın baş aktörü Likud Partisi Milletvekili Muşi Ficlen, kutsal mekâna girme teşebbüsünde bulundu. Oradaki kadın, çocuk ve yaşlı erkeklerin çabaları sayesinde siyonist vekilin camiye girmesi engellenmiş oldu. Ancak son zamanlarda, dikkatlerin Arap baharına yöneldiğini fırsat bilen fanatik Yahudiler tahriklerine hız verdiler” dedi.

5 YAŞINDA TUTUKLU ÇOCUK

İnşaat, tahribat ve tahriklerin yanı sıra Kudüs'te ciddi bir gerginliği olduğunun birçok emaresi de var. Kudüs'ten yayın yapan bir internet sitesinin verdiği bilgilere göre; fanatik Yahudilerin girişimlerine engel olmaya çalışan birçok Müslüman tutuklandı. www.pls48.net isimli sitede yer alan bilgilere göre sadece şubat ayında 151 kişi haksız yere tutuklanmış durumda. Kudüs Bilgi Merkezi'nin açıkladığı rapora dayandırılan haberde 151 kişiden 11'i kadın, 50 kişi de 18 yaşın altındaki çocuklar. Hatta bu çocukların arasında 5.5 yaşında Ömer Nevaf El Avar isimli minik biri de var. Ayrıca Mescid-i Aksa'nın Başkanı Dr. Nacih Bukayrati'nin de kutsal mekana girmesine yasak getirilmiş. Oysa Bukayrati'nin 6 aylık cezası daha yeni bitmişti. İkinci defa verilen 6 aylık uzaklaştırma cezasına Bukayrati, “İsrail devletinin almış olduğu kararlara saygı duymuyorum ve uymayacağım” diyerek karşı çıktığı belirtiliyor.

“EMELİNE ULAŞMAYACAK”

İsrail, Kudüs'te bilinçli bir gerginlik çıkartarak Müslümanların bölgeyi terk etmelerini hedeflediği ifade ediliyor. Ancak Kudüs Dayanışma Derneği, özellikle Mescid-i Aksa ve çevresinin boşalmaması için yoğun çaba gösteriyor. Bu maksatla insanların bölgedeki dükkanlardan alışveriş yapmalarını teşvik ediyor ve aynı zamanda farklı yerlerden otobüslerle Kudüs'e yolcu ta- şıyarak insanların burada ibadetlerini ifa etmelerini sağlamaya çalışıyor. Derneğin Halkla İlişkiler Sorumlusu Tarık Abdürrezzak, “Mescid-i Aksa'yı boş bırakmayacağız. Orayı canlı tutarak İsrail'in emellerine ulaşmasını engelleyeceğiz” dedi.

Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İsrail Mescid-i Aksa’yı sinagog yapmak için tahrip ediyor!
  • 06.03.2013 12:00

İsrail Mescid-i Aksa’yı sinagog yapmak için tahrip ediyor!

Tunus, Mısır, Libya ve Suriye’de yaşanan “Arap Baharı” Filistin’e duyulan ilgini ...