maritbet girişmaritbet
Kalekim Suudi Arabistan'a gidiyor

Kalekim Suudi Arabistan'a gidiyor

Kalekim Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş, 2011 yılı içinde Suudi Arabistan’da 10 milyon dolar değerinde bir yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

Kalekim Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş, 2011 yılı içinde Suudi Arabistan'da 10 milyon dolar değerinde bir yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, “Bu yatırım ile üretim kapasitemizi, 100 bin ton daha artırarak 800 bin tona çıkaracağız Yatırımlarımızı Ortadoğu bölgesi içinde değerlendirmeyi planlıyoruz” dedi.

1973 yılında kurulan Kalekim'in seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimiyle başladığı faaliyetlerine bugün, inşaat sektörünün en önemli ihtiyaçlarından olan her türlü yapı kimyasallarını üreterek devam ettiğini dile getiren Akbaş, firmalarının iç ve dış cephe boyaları ile dekoratif hazır sıva sektöründe Kale markasıyla faaliyet gösterdiğini kaydetti. Kalekim'in yurtiçindeki dört yapı kimyasalları fabrikası ve Rusya tesisleri ile birlikte yıllık toplam 700 bin ton yapı kimyasalı üretim kapasitesine sahip olduğu bilgisini veren Akbaş, İstanbul'da bulunan Kaleterasit işletmesinde yılda 60 bin ton boya ve 40 bin ton sıva üretildiğini açıkladı.

Yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösterdikleri toplam altı fabrikalarıyla seramik yapıştırıcılar, derz dolguları, su ve ısı yalıtım malzemeleri, mastikler, köpükler, yüzey hazırlık malzemeleri, seramik temizlik ve bakım malzemeleri, iç ve dış cephe boyaları ile dekoratif hazır renkli sıva ürettiklerini anlatan Akbaş, bunların yanı sıra yapıştırıcı ve derz dolgu ürün grubunda, asit ve kimyasallara karşı yüksek dayanıma sahip olan, kir ve bakteri barındırmayan yapısıyla da gerekli hijyenik ortamın oluşması için AntiAsit Endüstriyel Zemin Çözümleri sunduklarını kaydetti. Akbaş, bu ürünlerinin gıda sanayi, sağlık tesisleri, ticari mutfak ve kafeteryalarda; kimyasal etkilerin yoğun olduğu tekstil, boya, ilaç, otomotiv, kimya tesislerinde ve ayrıca hipermarket, iş merkezi gibi ticari tesislerde de kullanıldığını belirtti.

Bu yıl cirosunu 209 milyon TL'ye çıkaracak

“Kalekim olarak üretim ve satış kapasitesinde Türkiye ve bölgemizde 1'inci, Avrupa'da ise 5'inci sırada yer alıyoruz ve 50'nin üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz” diyen Akbaş, ihracatın toplam satışları içindeki oranının ise yüzde 30 olduğunu ifade etti. Akbaş, bu yılki hedeflerinin 2010'da 164 milyon TL olarak gerçekleşen cirolarını 209 milyon TL'ye yükseltmek olduğunu açıkladı. Isı yalıtım pazarının 2000 yılında TS 825'in uygulamaya alınması neticesinde ciddi bir büyüme içine girdiğini aktaran Akbaş, 2004 yılında Mavi Kale markasıyla girdikleri bu sektöre 2010 yılında ürün segmentlerini genişleterek, XPS'li levhalarda Mavi Kale, EPS ve Taşyünü levhalarda ise Kale Mantolama Isı Yalıtım Sistemleri ile pazarda yer aldıklarını aktardı.

Kalekim'in ilk yedi ayda hedeflerine ulaştığını belirten Akbaş, “Kalekim olarak vizyonumuz çerçevesinde 2011 yılında da yapı sektöründeki faaliyet alanımızda ulusal liderliğimizi sürdürüyoruz. Ülkemizin bulunduğu bölgede ise, bilgi ve teknoloji gücümüz ile daima en iyi çözümler üreten bölgesel bir lider olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yurtdışı yatırımlarının yanı sıra pazarın beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda da çözümler üretmeye devam ettiklerini söyleyen Akbaş, ürünlerini daha iyi geliştirebilmek adına, ustalardan profesyonellere kadar geniş bir kitle ile düzenli ilişki halinde olarak görüşlerini aldıklarını kaydetti. Bu doğrultuda yaptıkları görüşmeler sonucunda, geçen yıl ürün ambalajlarını yenileme fikrinin oluştuğunu aktaran Akbaş, ambalajlarının stoklama alanından bayi ve yapı markete, şantiyeden ustalara kadar her alanda fonksiyonellik ve hayatı kolaylaştıracak bir tasarıma sahip olmasını istediklerini duyurdu. Ayrıca bu yıl “Kalekim ID” adını verdikleri uygulama ile ilk olarak Mavi Kale ürünlerinin içine katılan belirteç maddesi sayesinde seneler sonra bile üründen alınan örnekte yapılan inceleme sonucu, yapıştırıcının markasının tanınmasının sağladığını aktaran Akbaş, ilk kez Mavi Kale ile başladıkları bu uygulamayı diğer temel ürünlerine de taşımayı planladıklarını kaydetti.

Kalekim olarak yeni yatırımlarına seramik uygulama profilleri alanında da devam ettiklerini ifade eden Akbaş, tecrübelerini bu alana da taşıyarak, bu yıl pazara Kale markası ile profil ürünlerini sunduklarını söyledi. Akbaş, ürün portföylerinde duvar ve yer seramik uygulamaları için profiller, merdiven ve emniyet, bağlantı ve yenileme profilleri ile genleşme derzleri ve çıta aksesuarları bulunduğu bilgisini verdi.

Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslandığında, Türk yapı kimyasalları sektörünün üretim ve tüketim açısından oldukça geride kaldığına dikkat çeken Akbaş, standart eksikliği ve kayıt dışı üretimin, sektörün önemli sorunlarını oluşturduğunu aktardı. Bu nedenle üretilen kalitesiz ürünler nedeniyle güvensizlik yaşandığını ileten Akbaş, AB'ye uyum çalışmaları sonucunda sektörde belirli standartların yakalanmasının hedeflendiğini söyledi.

“İnşaattaki hareketlilik kimya sektörüne olumlu yansıyacak”

2010 yılında Türkiye'nin temelde iç talep kaynaklı olarak yüzde 8.9, inşaat sektörünün yüzde 17, konut ve ofis alt sektörlerin ise yüzde 19 büyüdüğünü duyuran Akbaş, sözlerine şöyle devem etti:

“Bu oranların yapı kimyasalları sektörünün de büyümesine etki ettiğini söyleyebiliriz. İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin Temmuz 2011 inşaat sektörü değerlendirme raporuna baktığımızda ise, sektörün 2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14.8'lik gelişim göstererek en fazla artış gösteren 3'üncü sektör olduğunu görüyoruz. Rapora göre, önümüzdeki dönemlerde özellikle gayrimenkul piyasasında normalin üstünde bir hareketlilik yaşanabileceği öngörülüyor. Kısacası, inşaat sektöründeki proje çalışmalarının ivme kazanmasının yapı kimyasalları sektörünün daha da gelişmesini sağlayacaktır. Ancak Avrupa ve Amerika'da oraya çıkan son ekonomik gelişmeler artışın bu kadar hızlı devam etmeyebileceği endişesini yaratmaya başladı. Dünyayı etkileyen bir ekonomik kriz olmadığı sürece yüksek oranlı büyümelerin gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat malzemesi sanayisinde yıl sonu büyüme bekleniyor
  • 28.06.2024 16:33

İnşaat malzemesi sanayisinde yıl sonu büyüme bekleniyor

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından düzenle ...

Bina tamamlama sigortası kapsamı genişliyor
  • 10.06.2024 14:37

Bina tamamlama sigortası kapsamı genişliyor

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilave olarak 6 Şubat depremi sonrası hız k ...

Nurdağı Devlet Hastanesi'nin yüzde 98'i tamamlandı
  • 03.06.2024 16:55

Nurdağı Devlet Hastanesi'nin yüzde 98'i tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yap ...

MÜSİAD inşaat tedarikçi günü etkinliği yapıldı
  • 30.05.2024 11:56

MÜSİAD inşaat tedarikçi günü etkinliği yapıldı

Sektörün önde gelen müteahhitlik firmaları ile bu firmalara mal, ürün ve hizmet ...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi martta arttı
  • 22.05.2024 10:51

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi martta arttı

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, martta önceki aya göre yüzde 0,1 yükseldi. & ...

Trabzon Şehir Hastanesinin gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor
  • 13.05.2024 10:57

Trabzon Şehir Hastanesinin gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor

Gelecek yıl hizmete açılması planlanan Trabzon Şehir Hastanesi'nde 900 yatak kap ...