maritbet girişmaritbet
Kanada ve ABD'deki kuleler kuş katili!

Kanada ve ABD'deki kuleler kuş katili!

Amerikan PLoS ONE (Public Library of Science) dergisinde yayımlanan araştırmada, bu kuşların Kanada ve ABD'de bulunan ve bazıları yaklaşık 600 metre yüksekliğinde olan 84 bin iletişim kulesinin kurbanı olduğu açıklandı.

Amerikan PLoS ONE (Public Library of Science) dergisinde yayımlanan araştırmada, bu kuşların Kanada ve ABD'de bulunan ve bazıları yaklaşık 600 metre yüksekliğinde olan 84 bin iletişim kulesinin kurbanı olduğu, bu kuleler ne kadar yüksekse, kuşlar için o kadar tehlikeli olduğu ortaya kondu.

Araştırmayı yapanlardan, Güney California üniversitesinden kuşbilimci Travis Longcore, "bu üzücü olayın önlenebileceğini" belirtti.
 
Kuşların genellikle, bu kulelere çarparak değil, kuleleri tutan halatlara takılarak öldüğü, kötü hava şartlarında bulutların, kuşları daha alçaktan uçmaya zorladığı ve yıldızlar gibi yön bulma işaretlerinden mahrum bıraktığı, bu durumda da görsel kılavuz olarak sadece bu kulelerdeki kırmızı ışıkların kaldığı belirtildi.
 
Travis Longcore, işaret olarak konulmuş bu ışıkların, kuşların kulelerden uzaklaşmalarını engellediğini, bu durumun kuşların kule etrafında daireler çizerek uçmaları ve büyük halatlara çarpmalarına neden olduğunu kaydetti.
 
Longcore, kırmızı sinyal lambalarıyla donatılmış kulelerin kuşlar için daha az tehlikeli olduğunu belirtti.
 
Araştırmacılar 150 metredan daha yüksek olan bu antenlerin sayısının 4 bin 500'ü geçtiğini ifade ediyor.
 
Araştırmada, telekomunikasyon şirketlerine, halat yardımı olmaksızın ayakta durabilen daha fazla kule inşa etmeleri önerisinde bulunuldu.
 
ntvmsnbc

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kanada ve ABD'deki kuleler kuş katili!
  • 26.04.2012 17:51

Kanada ve ABD'deki kuleler kuş katili!

Amerikan PLoS ONE (Public Library of Science) dergisinde yayımlanan araştırmada, ...