maritbet girişmaritbet
Mehmet Karadinç, Yunan adası Kos’ta Türk hamamı açtı!

Mehmet Karadinç, Yunan adası Kos’ta Türk hamamı açtı!

Marmarisli girişimci Mehmet Karadinç, Yunan adası Kos’ta Türk hamamı açtı. Türkiye’de üç hafta tellak eğitimi alan Yunan gençlere tellaklığı öğretti

 

 
Marmarisli girişimci Mehmet Karadinç, Artemis ismini verdiği Türk hamamı açarak Yunan adası Kos'ta pek çok kişinin kaderini değiştirdi. Krizde sıkıntı çeken Yunan gençlere Türkiye'de üç hafta tellak eğitimi vererek işe alan Karadiç, hedefinin başka adalara sıçramak olduğunu söyledi. Karadinç'in hamamında çalışan Yunanlar siestadan bile vazgeçti, günde 10 saat çalışmaya başladı.  Marmaris'te 1989-2004 arasında, 15 yıl aralıksız belediye başkanı olarak hizmet eden İsmet Karadinç'in oğlu olan Mehmet Karadinç, ailenin Dede Restoran'ında çocuk yaşta çalışmaya başlamış. Üniversiteyi bitirince kuyumculuk işine yönelmiş. Marmaris'te açtığı Vogue mücevherin, Londra'da bir Brighton'da üç şubeye ulaştığını anlatan Karadinç, tatil için geçen yıl gittiği Kos'ta hamam açmaya karar verdiğini söylüyor. 
 
Kese, köpük öğrendiler
 
Kos'ta turistleri eğlendirecek çok fazla aktivite olmadığını belirten Karadinç şunları anlattı: “Haziranın 5'inde de açtık. Krizi nedeniyle yatırımın riskli olacağını söyleyenler de oldu. Krizler aynı zamanda fırsat ortamıdır. Buraya bir milyon turist geliyor. Daha önce asgari ücretler 800-900 Euro'yken şimdi 500 Euro civarı. Bu bizim için büyük avantaj.” 
 
Karadinç, adada oluşturdukları ekibin Türkiye'de 3 hafta eğitim aldığını hatırlatarak, “Kese, köpük nasıl yapılır öğrendiler. Tellak oldular. Sigortaları ve maaşları zamanında yattığı için siestasız günde 10 saat çalışmaya hayır demiyorlar. Şimdilik 35 kişi çalışıyor ama tam kapasiteye ulaştığımızda belki de 100 çalışan olacak” dedi. Karadinç, İngiltere ve Finlandiya vatandaşı bir Türk'ün 5 kişilik ekibiyle adayı dolaşıp, tanıtım yaptığını da anlattı. 
 
Hedefinin başka Yunan adalarına sıçramak olduğunu da belirten Karadinç, şimdiden Rodos'tan ortaklık teklifi aldığını asıl büyük hedefinin ise Barbados, Zanzibar'a sıçramak olduğunu ekledi.  
 
Türkiye'den 150 ton malzeme
 
İNGİLTERE bağlantılı bir şirket oldukları için yatırımı gerçekleştirebildiklerini, Türk firmaların yatırımı açısından kolay bir pazar olmadığını belirten Mehmet Karadinç, “İnşaata başlama izni dört ay oyaladı” dedi. Mermer, fayans gibi 150 ton malzemeyi Türkiye'den taşıdıklarını söyleyen Karadinç, Kos'a ya Atina ye de Rodos üzerinden ithalat yapılabildiği için çok zorlandıklarını açıkladı.
 
Banu ŞEN/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Karadinç, Yunan adası Kos’ta Türk hamamı açtı!
  • 10.09.2012 12:43

Mehmet Karadinç, Yunan adası Kos’ta Türk hamamı açtı!

Marmarisli girişimci Mehmet Karadinç, Yunan adası Kos’ta Türk hamamı açtı. Türki ...