maritbet girişmaritbet
Merit Royal Girne, Kıbrıs’ın en çevreci oteli olacak!

Merit Royal Girne, Kıbrıs’ın en çevreci oteli olacak!

KKTC’nin en büyük turizm yatırım grubu olan Net Holding, yeni bir otel yatırımını daha hayata geçiriyor

KKTC'nin en büyük turizm yatırım grubu olan Net Holding, yeni bir otel yatırımını daha hayata geçiriyor

KKTC'nin en büyük turizm yatırım grubu olan Net Holding, yeni bir otel yatırımını daha hayata geçiriyor. İMKB'de halka açılan ilk KKTC şirketi olan Merit'in yaklaşık 120 milyon dolarlık yatırımla Girne'de açacağı Merit Royal Otel, 55 bin metrekare üzerinde akıllı bina teknoloji ile inşaa ediliyor.

516 yatak ve 252 odanın bulunacağı otelin en önemli özelliği, enerji ve kaynaklarının kısıtlı olduğu adada tasarrufu öne çıkaran çevreci bir algıyla hizmet verecek olması.

Merit Royal Otel'in iklimlendirmesinde deniz suyu kullanılacak. Odaların ısılarını stabil tutabilmek için denizin 850 metre açığında, 25 metre derinden yaz-kış sıcaklığı 22 derece olan su özel bir teknoloji ile otele taşınacak. Klimaların ısıtma ve soğutma işlemlerinde bu suyu kullanması ile yaklaşık yüzde 40 elektrik tasarrufu gerçekleştirecek. Merit Royal Otel'in su ihtiyacı da denizden karşılanacak.

Denizden çekilen ve arıtım ünitesinde Ters Ozmoz yöntemiyle tuzluluk oranı düşürülen su; otelin mutfağına, banyo-lavabo ve duşlarına, çamaşırhanesine aktarılacak. Merit Royal Oteli Kurban Bayramı'nda kapılarını açacak.

Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Merit Royal Girne, Kıbrıs’ın en çevreci oteli olacak!
  • 10.08.2012 11:54

Merit Royal Girne, Kıbrıs’ın en çevreci oteli olacak!

KKTC’nin en büyük turizm yatırım grubu olan Net Holding, yeni bir otel yatırımın ...