maritbet girişmaritbet
Nijeryalı NACCIMA Türkiye’yi inşaat ve enerji konusunda yatırıma davet etti!

Nijeryalı NACCIMA Türkiye’yi inşaat ve enerji konusunda yatırıma davet etti!

Nijerya’nın en önemli kuruluşlarından NACCIMA’nın Başkan Vekili Ardo, Türk yatırımcıları enerji, katı madenler ve inşaat alanlarında yatırıma davet etti

Nijerya'nın en önemli kuruluşlarından NACCIMA'nın Başkan Vekili Ardo, Türk yatırımcıları enerji, katı madenler ve inşaat alanlarında yatırıma davet etti.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), petrol ve maden kaynakları ile bilinen Nijerya'dan 150 girişimciyi ağırladı. Bu çerçevede yapılan Türkiye-Nijerya Ticaret ve Yatırım Forumu'nda ithalat ile ihracat imkânları ele alındı. Yatırım alanlarına değinildi. Forumda söz alan Nijerya Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odaları Birliği (NACCIMA) Başkan Vekili Dahiru Muhammed Ardo, Nijerya ile Türkiye'nin güçlü siyasi bağları bulunduğuna işaret etti. 2 ülkenin ticaret ve yatırımlarda el ele verdiğini anlatan Muhammed Ardo, "Nijerya Türkiye'nin Afrika'da en büyük ticari ortaklarından. Karlı olup yatırım için uygun. Petrol ve gaz ihtiva eden enerjinin yanında katı madenler, inşaat, bilişim gibi sektörler Türkiye'den önemli şirketlerin ilgilerine açık." dedi.

Nijerya Ankara Büyükelçisi Yardımcısı Foluso Oluwole Adeshida da Türkiye'ye ithalat ve ihracatı artırmayı temel aldıklarını dile getirdi. Ticarette hedeflerinin 5 milyar dolar olduğunu aktaran Adeshida, Nijerya'dan pek çok ürünün satın alınabileceğini belirtti. Ülkenin petrol, doğalgaz, maden, tarım ve inşaatın yatırım için ideal olduğunu da açıkladı.

Adeshida, "Nijerya'nın güçlükleri var. İstihdam, imar ve enerji sektöründe görülen güçlükler var. Bunlar Türkiye'den yatırımcılar için imkân olacaktır. Şu da bilinmeli, siyasi irade yatırımların veya şirketlerin devamı adına garanti veriyor. Yani Nijerya yatırımların karşılığının alınabileceği bir ülke." ifadelerini kullandı. TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral de Nijerya'nın petrol, doğalgaz ve maden alanında önemli bir aktör olarak yorumladı. Türkiye'den şirketlere bu ülkeye gidip yatırım yapmayı öneren Meral, şöyle devam etti:

"Biz, gidip gördük. Nijerya, kimilerinin iddia ettiği gibi değil, hakikaten güvenli bir ülke. Her ülkenin belli bölgelerinde pek güvenli olmayan yerler vardır. Ama tabii bu Nijerya'nın yatırım yapılmayacak bir ülke olduğu anlamına gelmiyor. Ülkede imar, yapı, tarım, tekstil, makine, kimyevi ürünler, finans ve enerjide yatırım imkânları var. Bunlar, mutlaka ele alınmalıdır. NACCIMA üyeleri bizler için güvenilir ortaklar olacaktır. Şu an Türkiye ve Nijerya'nın ticareti 552 milyon dolar. Türkiye adına 439 milyon doları ihracat, 113 milyon doları ithalata dayanan bu rakam yeterli değil. Güçlü bağlarımızla uyumlu değil. Onun için bunu yakın vadede 5 milyar dolara çıkarmalıyız."

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nijeryalı NACCIMA Türkiye’yi inşaat ve enerji konusunda yatırıma davet etti!
  • 10.05.2013 09:39

Nijeryalı NACCIMA Türkiye’yi inşaat ve enerji konusunda yatırıma davet etti!

Nijerya’nın en önemli kuruluşlarından NACCIMA’nın Başkan Vekili Ardo, Türk yatır ...