maritbet girişmaritbet
Ritz-Carlton Abu Dhabi Grand Canal lüks konseptiyle kapılarını açtı!

Ritz-Carlton Abu Dhabi Grand Canal lüks konseptiyle kapılarını açtı!

Uzun zamandır heyecanla beklenen Ritz-Carlton Abu Dhabi, Grand Canal, 10 Mart 2013 tarihinde kapılarını misafirlerine açtı

 

Uzun zamandır heyecanla beklenen Ritz-Carlton Abu Dhabi, Grand Canal, 10 Mart 2013 tarihinde kapılarını misafirlerine açtı.

532 odalı bu lüks resort otel, otel işletmecisi Ritz-Carlton'ın Abu Dhabi'deki ilk ve tüm Orta Doğu'daki 9. lüks otel projesi olma özelliği taşıyor.

15. yüzyıldan 17. yüzyılın başlarına dek etkili olan Rönesans mimarisinden ve Venedik şehrinin planlamasından esinlenilerek tasarlanan Ritz-Carlton Abu Dhabi, Grand Canal, deniz kıyısında hilal şekli verilerek inşa edilen 10 adet görkemli binadan oluşmaktadır. 1.600 metrekarelik bir yüzme havuzuna nazır olarak inşa edilen otelin hemen arkasında ise heybetiyle görenleri büyüleyen Büyük Sheikh Zayed Camii bulunuyor. Otelde 447 adet lüks misafir odası ve süitin yanı sıra bir ya da iki yatak odalı 85 adet özel villa yer almaktadır.

Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C.'nin Başkanı ve Operasyon Müdürü Herve Humler konu hakkında yaptığı açıklamada, "Şehirdeki en doğru yeri bulmak için bir süre bekledikten sonra, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dhabi'deki ilk otelimizi açmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Arap halkının misafirperverliği ile Ritz-Carlton'un mükemmel hizmet anlayışını bir arada sunan otelimiz, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerine hayatlarında yalnızca burada yaşayabilecekleri eşsiz bir deneyim sunacak" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şehri olan Abu Dhabi, bundan yalnızca 50 yıl öncesine kadar bölgesel olarak tanınan ve inci ticareti ile adını bilinen bir balıkçı kasabasıydı. Bugün baktığımızda ise, bu dinamik şehrin misafirperverlik anlayışının geleneksel değerleri ve kültürü ile lüks bir yaşam tarzını bir araya getirerek her yıl 2 milyonun üzerinde ziyaretçi için önemli bir çekim merkezi haline geldiğini görüyoruz. Abu Dhabi, 200 adet küçük adaya sahip baş döndüren güzellikteki sahilleri, doğal güzellikler açısından zengin çölleri ve verimli arazileri ile ziyaretçilere hem büyüleyici bir macera yaşatır hem de huzur dolu bir ortamda dinlenme fırsatı verir. Tüm bunların yanında Müslüman yaşam tarzını yansıtan eski pazar yerleri ve Büyük Sheikh Zayed Camii de (son yılların en büyük turist çekim merkezi) ziyaretçilerine Arap kültürünü çok yakından değerlendirme olanağı verir.

Ziyaretçiler, güzel ve bakımlı çimenleri, eşsiz su şelaleleri ve 23 hektarlık zengin bir alana kurulan özel kumsalları ile Venedik tarzında tasarlanan Ritz-Carlton'a adımlarını attıkları anda bir mutluluk hissine kapılıyor. Geniş ve açık terasları, ayrı girişleri ve villaya özel yardımcı hizmeti ile bir ya da iki yatak odalı 85 adet villa, hem tatil hem de iş gezileri için şehre gelen misafirlerin tadını çıkarabileceği saygın bir zarafete sahiptir. The Ritz-Carlton Club Level, misafire özel oda görevlileri ve özel kayıt işlemlerinin yanı sıra otelin, kanalın ve şehrin siluetinin panoramik görünümlerine hakim olan özel salonunda gün boyunca beş defa yararlanabileceğiniz yiyecek ve içecek servisi hizmetleri sunar.

Otelin 1.550 metrekarelik Roma Balo Salonu büyük yapısıyla zarifliğin ve güzelliğin simgesidir. 900 kişilik kapasiteye ve aynı anda üç farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanan Balo Salonu'na, yalnızca özel Gelin Odası'na ait bir asansörden doğrudan giriş de yapılabilmektedir. Mermerle döşeli zengin görünümlü ve aydınlık bir bekleme odası, 14 ek toplantı salonu ve bir geleneksel meclis odası ("majlis", Arapça'da "oturma yeri" anlamında) ile Ritz-Carlton özel kutlamalar ve etkinlikler için mükemmel bir buluşma yeridir.

Vipmag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ritz-Carlton Abu Dhabi Grand Canal lüks konseptiyle kapılarını açtı!
  • 13.03.2013 08:37

Ritz-Carlton Abu Dhabi Grand Canal lüks konseptiyle kapılarını açtı!

Uzun zamandır heyecanla beklenen Ritz-Carlton Abu Dhabi, Grand Canal, 10 Mart 20 ...