maritbet girişmaritbet
Şangay Home Textiles 2012 fuarına Türkler damga vurdu!

Şangay Home Textiles 2012 fuarına Türkler damga vurdu!

Şanghay’da düzenlenen Intertextile Shanghai Home Textiles 2012 ev tekstili fuarına, katılan Türk firmaları, Çin malı almaya gelen Endonezya, Malezya, Singapur, Kore ve ABD’li firmalara ihracat bağlantısı yaptı

 

Şanghay'da düzenlenen Intertextile Shanghai Home Textiles 2012 ev tekstili fuarına, katılan Türk firmaları, Çin malı almaya gelen Endonezya, Malezya, Singapur, Kore ve ABD'li firmalara ihracat bağlantısı yaptı.

Çin'in Şanghay kentinde 28 Ağustos'ta başlayan ve Asya–Pasifik pazarına giriş kapısı olarak tanımlanan Intertextile Shanghai Home Textiles 2012 ev tekstili fuarı, kendilerine yeni pazar arayan Türk firmalarının yüzünü güldürdü. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından 5'inci kez düzenlenen milli katılımla fuara gelen 41 Türk firması, ev sahibi Çin'den sonra en kalabalık katılımcı grubu olarak dikkat çekti. Çin pazarını hedefleyen Türk firmaları, fuara ürün almaya gelen diğer ülke vatandaşı alıcılara sundukları ürün çeşitliliği, yeni tasarımlar ve kalite sayesinde yeni ihracat bağlantıları yaptı.

Çinlilere meydan okuduk

Fuara Çin malı almaya gelen Malezya, Endonezya, Singapur, Kore ve ABD'den bazı firmalar, Türk ürünlerini tercih ederken UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye ve Almanya'da yapılan fuarlara Çinli firmalar bireysel olarak bile zor girebilirken; biz burada büyük bir cesaret örneği göstererek ev sahibi ülkeden sonra en kalabalık ve organize ülke olarak Çinlilere kendi mekânlarında meydan okuyoruz. Hem onlara hem müşterilerine mal satıyoruz” dedi.

Taklit becerisi kafa karıştırdı

Çinli bazı firmaların ürün taklidi konusundaki yetenekleri Türk firmalarında kafa karışıklığı yaşanmasına sebep oldu. Taklit ürün sergileyen Çinli firmaların stantlarında yer alan katalogların marka ismi bile değişmeden Türk firmalarından kopyalandığını söyleyen Başkan Burkay, “Bazı arkadaşlar fuarı gezerken kendilerinin geçen yıl getirdiği katalogların marka ismi bile değişmeden bire bir kopyalandığını ve alıcılara sunulduğunu görmüş. Çoğu kendi katalogu zannetmiş. Geçen yıl verdiğimiz numuneleri, bu yıl karşımızda ürün olarak görüyoruz” dedi.

Çin'e ihracatımız her yıl yüzde 25 artıyor

ÇİN'in 2011 yılında 2.7 milyar dolarlık ev tekstili ihracatı yaptığı söyleyen UTİB Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin bu rakam içindeki payının 60 milyon dolarla sınırlı kaldığını ifade etti. Burkay, “5 yıldır milli katılım organize ediyoruz ve Çin'e ihracatımız düzenli olarak her yıl yüzde 20 ile 25 arası artıyor” diye konuştu.

1 milyon kişilik Echocity kuruluyor

ÇİN devleti, sağlıklı ve ekolojik yaşam kurallarının uygulanacağı yeni bir şehir kuruyor. Şanghay'ın yakınında kurulacak şehirde 1 milyon insanın yaşaması planlanıyor. Üst gelir grubuna hitap edecek kentte kullanılacak ev tekstili malzemeleri fonksiyonel ve ekolojik ürünlerden seçilecek. Çin tekstil sektöründe fonksiyonel tekstil çalışmaları yeterli olmadığı için ürünlerin ithal edilmesi planlanıryor ve Türk firmaları için büyük fırsatlar ortaya çıkması bekleniyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında
  • 22.07.2024 11:21

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında

Türkiye’nin 110 bin megavata ulaşan elektrik kurulu gücünün yaklaşık 13 bin mega ...

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı
  • 17.07.2024 11:06

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları haziranda geçen yılın aynı ayına göre ...

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı
  • 09.07.2024 15:58

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı

Dünya Nüfus Günü'nde toplam dünya nüfusu 8.04 milyar olarak açıklanırken Türkiye ...

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı
  • 09.07.2024 09:05

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı

Türkiye'nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya fırlatılması, ...

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu, İstanbul'da gerçekleştirildi
  • 04.07.2024 09:59

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu, İstanbul'da gerçekleştirildi

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu'nda iki ülke arasında inşaat alanında yapı ...

Bakan Uraloğlu: "Uçuş ağımız 131 ülkede 346 noktaya ulaştı"
  • 03.07.2024 16:22

Bakan Uraloğlu: "Uçuş ağımız 131 ülkede 346 noktaya ulaştı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Dış hatlarda 50 ülkede 60 nokt ...