maritbet girişmaritbet
Türk inşaat sektöründen gövde gösterisi

Türk inşaat sektöründen gövde gösterisi

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat, 40’ın üzerinde Türk firmasının katıldığı ''Türkmenİnşaat-2011'' adlı uluslararası inşaat fuarına ev sahipliği yapıyor

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat, 40'ın üzerinde Türk firmasının katıldığı ''Türkmenİnşaat-2011'' adlı uluslararası inşaat fuarına ev sahipliği yapıyor. Fuarda, Türk şirketlerinin stantlarına yoğun ilgi gösterildi.

Başkent Aşkabat'ta bugün açılan ve iki gün sürecek fuara, dünyanın birçok ülkesinden 100'den fazla inşaat şirketi katılıyor. Türk şirketlerinden yoğun bir katılım olduğu fuarda, Türkmenistan'da uzun yıldır inşaat alanında faaliyet gösteren Polimeks, Rönesans, Şahin, 5M gibi şirketler de stant açtı. Fuara, Yüksel İnşaat, Tepe İnşaat, Uslu Yapı gibi birçok Türk şirketi ilk defa katılıyor.

Sergi Köşkünde düzenlenen fuarın açılış törenine, Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Bakanlar Kurulu üyeleri, diplomatik misyon şefleri, sektör temsilcileri ve Türkmen vatandaşlar katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan İnşaat ve Elektrik Sanayisinden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Deryageldi Orazov, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un katılımcılara gönderdiği tebrik mesajını okudu. Berdimuhamedov mesajında, gelişen inşaat sektörünün ülkenin kalkınmasına ve halkın refah düzeyinin gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Daha sonra konuklar, fuarda yer alan standları gezerek bilgi aldı. Açılışa katılanların, özellikle Türk inşaat şirketlerinin ve malzemelerinin yer aldığı bölümlere gösterdiği yoğun ilgi dikkati çekti. Devlet Başkan Yardımcısı Orazov, Türk inşaat şirketlerinin projelerini ilgiyle incelediler.
Fuarda inşaat malzemeleri, aydınlatma sistemleri, altyapı malzemeleri, mobilya, iş makinaları, iç dekorasyon ürünleri, dış cephe kaplama malzemeleri gibi değişik yüzlerce ürün sergileniyor.

NET ORGANİZASYON'DAN TÜRKMENİSTAN ÇIKARMASI

Dünyanın birçok ülkesinde fuar organizasyon, stant kurulum, turizm ve danışmanlık hizmetleri sağlayan Net Organizasyon, Türkmenistan'daki fuara Türkiye'den 25 şirketin katılmasına öncülük etti. organizasyon yetkililerinden yapılan açıklamada, fuara katılan şirketlerin genellikle imalat şirketleri olduğu kaydedildi.
 

TÜRKMENİSTAN'IN İNŞAAT SEKTÖRÜ

İnşaat sektörü Türkmenistan'ın yabancı şirketlerin aktif olduğu sektörlerden biridir. Orta Asya'da doğalgaz zengini olarak ün yapan Türkmenistan, bağımsızlığını kazanmasının ardından özellikle inşaat sektöründe büyük gelişmeler kaydetti. Ülkede halihazırda devam eden inşaat yatırımlarının 48 milyar doları bulduğu belirtiliyor. Türk inşaat firmalarının Orta Asya'da en önemli üssü olan Türkmenistan'da, Türk firmaları bugüne kadar 20 milyar dolar değerinde 650'nin üzerinde proje üslendi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz