Twitter Türkiye’de ofis açacak!
Dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından Twitter, yatırım yörüngesine Türkiye'yi aldı. Mobil ödeme konusunda geliştirdiği Square uygulamasıyla dikkat çeken Twitter'ın kurucusu ve Başkanı Jack Dorsey, Türkiye'ye yatırıma geliyor
Dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından Twitter, yatırım yörüngesine Türkiye'yi aldı. Mobil ödeme konusunda geliştirdiği Square uygulamasıyla dikkat çeken Twitter'ın kurucusu ve Başkanı Jack Dorsey, Türkiye'ye yatırıma geliyor. Şirket, Square uygulamasına yönelik olarak Türkiye'de ofis açmak için hazırlıklara başladı. Square mobil ödeme çözümü, New York'ta özellikle sokak satıcılarının kredi kartı satışlarını artırdı. iPhone'a indirilen mobil uygulama ve bankalarla yapılan anlaşma sonucu hayata geçirilen ödeme çözümü için Türk bankaları da hazırlık yapıyor. Dorsey, şirketin Türkiye ofisi için eleman alımı aşamasında oldukları bilgisini verdi.
İLK SIRADAKİ LİDER OBAMA
Sosyal medyanın asi, manipülatif ve dedikoducu kuşu Twitter, dünya liderlerinin de aktif rol aldığı yeni medya düzeninin bir numaralı temsilcisi konumunda. Gündemi belirleyen dünya liderleri sosyal medya mecrası Twitter'ı aktif olarak kullanıyor. Liderler, dünya üzerinde gelişen olayları ve kendi gündemlerini sosyal ağdan anlık olarak paylaşabiliyor. Bazı liderleri milyonlar takip ederken, bazı liderleri de çok az sayıda kişi izliyor. Doğduğu ülke, yani ABD'nin Başkanı Barack Obama'nın (@barakobama) yaklaşık 16 milyon takipçisi bulunurken, Başkan da neredeyse 700 bin kişiyi takip ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü (@ cbabdullahgul) ise neredeyse 2 milyon kişi takip ederken, takip ettiği sayı ise sadece iki. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı (@RT_Erdogan) 1.5 milyon kişi takip ediyor. Erdoğan'ın sosyal medya ağında takip ettiği tek kişi ise Abdullah Gül. Seçim dönemlerinde artan Twitter kullanımı, seçmenlere ulaşmada büyük kolaylık sunuyor. İstikrarsız Avrupa'nın Twitter'da liderlere olan ilgisizliği de dikkat çekici. İngiltere Başbakanı David Cameron'un (@ camerondirect ) 21 bin 500 takipçisi bulunurken, Cameron 47 kişiyi takip ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel(@ Angie_Merkel) ise 26 bin 400 takipçiye ulaşırken, o kimseyi takip etmiyor.
AB LİDERLERİNE İLGİ YOK
Hükümetlerin ömrü kısa sürdüğünden olsa gerek, İtalya Başbakanı Mario Monti'nin de yaklaşık 850 takipçisi ve takip ettiği yaklaşık 160 kişi var. Fransa'nın çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı François Hollande'nin yaklaşık 360 bin takipçisi var. Buna karşın Hollande, bin 700 kişiyi izliyor.
Kuş elinizden kaçmasın
Twitter hesabını kaptıran kişilerin e-posta hesaplarına dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Twitter İcra Kurulu Başkanı Dick Costolo, "Genelde hesapların ele geçirilme yönteminde e-posta ilk sırada yer alıyor" dedi. Costolo, Türk kullanıcıların gösterdikleri ilgiden son derece memnun olduklarını, bu yüzden Türkiye'nin dil konusunda öncelikli yatırım yaptıkları ülkeler arasında yer aldığını dile getirdi. Costolo, güvenlik konusunda ortaya çıkan sıkıntının bir numaralı sebebi olarak elektronik posta hesaplarının ele geçirilmesini gösterdi. Costolo, "İnsanlar elektronik posta kullanırken güvenlik önlemlerine dikkat etmiyor. Hesaplar ele geçirildiğinde Twitter hesabı konusunda sonuç almak kolay olmuyor" dedi.
Basitlik avantaj sağlıyor
Dick Costolo, Van depreminde Twitter kullanıcılarının gösterdiği dayanışmaya dikkat çekti ve AKUT'un çalışmalarını takdir ettiklerini söyledi. İnternet kullanıcılarının basit ve kolayca üyesi haline geldiği uygulamaların kazanmaya devam edeceğini ifade eden Jack Dorsey, "140 karakter konusunda yaşanan zorlanma doğal. Cep telefonunda kullanılan mantık internette bize avantaj sağlıyor. Twitter'ın 140 karakterden vazgeçmesi söz konusu değil" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül Twitter'ın merkezini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'ın San Francisco'daki merkezinde ağırlandı. Gazetecilerle birlikte Twitter hesabından mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'ın kurucusu ve Başkanı Jack Dorsey ve İcra Kurulu Başkanı Dick Costolo ile bir araya geldi.
Kimi takip edeceğini bilemeyene yardım
Twitter, kimi takip edeceklerine karar vermekte zorlanan yeni üyelerine tercihlerini kolaylaştıracak bir yöntem geliştirdi. Hizmet, kullanıcıların web geçmişini kullanıyor. Kullanıcıların daha önce girdikleri web sitelerine bakıp, ilgi alanlarını anlayarak onlara tavsiyelerde bulunuyor. Hizmet şu an bazı ülkelerde deneme aşamasında. Twitter Uluslararası Gelişim Direktörü Othman Laraki, "Herkesin bireysel ilgileri olduğunu düşünürsek, herkes bireysel tavsiye almalı" diyor.
Timur Sırt/Sabah
Yorum Yaz