maritbet girişmaritbet
Yeni Libya 170 milyar dolara kurulacak

Yeni Libya 170 milyar dolara kurulacak

Libya’nın yeni yönetimi ülkenin yurtdışında dondurulan hesapları ve varlıklarının 170 milyar doları bulduğunu açıkladı. Libya’nın yeniden yapılandırılması için açılacak ihalelerin bu parayla karşılanması bekleniyor

Libya'da Muammer Kaddafi sonrası dönemin planlarını yapmaya başlayan Libyalı isyancılar, ülkenin yurtdışında dondurulmuş durumdaki hesaplarının ve mal varlıklarının peşine düştü. Son dönemde yaşanan iç karışıklık ve yıllar içindeki ihmal nedeniyle yoğun tahribat gören Libya'nın önümüzdeki 5 yıl içinde 100 milyar dolar civarında altyapı harcaması yapması bekleniyor. İsyancıların iki numaralı ismi Mahmud Jibril, petrol üretiminin eski seviyesine dönmesi için 2 yıla ihtiyaç duyulacağını ve bu süre içinde yurtdışında dondurulmuş olan varlıklarının ülkeye yeteceğini söyledi. Jibril, yurtdışındaki varlıkların değeri toplamının 170 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

Libya'nın yurtdışı varlıklarının yaklaşık yarısı ABD ve Avrupa ülkelerinde bulunuyor. ABD'nin Libya'ya ait dondurduğu mal varlıklarının değeri toplamı 37 milyar dolar. Beyrut merkezli düşünce kuruluşu Carnegie MEC uzmanı Lahcen Achy, Libya'da altyapı hizmetlerine her sene 20 milyar dolar harcama yapılacağını hesapladıklarını belirtti. Yıllık geliri 90 milyar dolar olan Libya hemen hemen sadece petrol üzerine kurulu bir ekonomiye sahip.

  • Etiketler:

Yorum Yaz