maritbet girişmaritbet
Yunan adasına Türk müşteri aranıyor!

Yunan adasına Türk müşteri aranıyor!

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Yunanlı firmalar, elindeki yük taşıma gemileri, otel ve adalara Türkiye’de takas yöntemiyle müşteri arıyor.

Yunanistan'da armatörlük yapan işadamı Damyen Milonays, Türkiye'deki temsilcisi Soterios Rouvas aracılığıyla Türk firmaların kapısını çalıyor.

Sistem Barter tarafından kurulan www.takasdepo.com adlı takas borsasında gemi, ada ve oteline müşteri arayan iş adamı, karşılığında ise takasa uygun mallar arıyor.

Türkiye'nin para geçmeyen ilk takas mağazasını açan Sistem Barter tarafından kurulan internet sitesinde konuttan, otomotive, beyaz eşyadan gıdaya kadar 7 bin kalem ürün takas ediyor. Bu ürünlerden en çok ilgi görenler ise Yunan işadamı Milonays tarafından takasa sunulan lüks otel, gemi ve ada.

4 milyon euro'luk ada takasta

Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, “İlk defa uluslararası bir takasa imza atacağız. Yunanlı firmalardan çok talep alıyoruz fakat henüz mevzuat doğrudan alım satım yapmaya uygun değil. Mutlaka Türkiye'de temsilcilere ihtiyaç var. Şu an Yunanistan'ın önde gelen firmalarından biri elindeki 1.4 milyon dolarlık yük gemisinin, 3.2 milyon euro değerindeki lüks bir oteli, 3.9 milyon 900 bin euro'luk ada ve gene 400 bin dolarlık başka bir yük gemisini takasa çıkardı” dedi.

Bu ürünlere büyük ilgi oluştuğunu söyleyen Besle, “Temsilciler aracılığıyla Türk işadamlarıyla görüşmeler sürüyor. Zorda olan Yunan şirketleri için Türkiye'de büyük fırsatlar var” diye konuştu.

ANKA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Murat Dede FX Magazine’in “One To Watch 2026” seçkisinde yer aldı
  • 11.12.2025 09:57

Murat Dede FX Magazine’in “One To Watch 2026” seçkisinde yer aldı

Uluslararası tasarım yayını FX Magazine, 2026 yılında tasarım dünyasında yükseli ...

Yapı sektöründe yeşil dönüşüm için 5 kritik adım çağrısı
  • 09.12.2025 13:18

Yapı sektöründe yeşil dönüşüm için 5 kritik adım çağrısı

ÇEDBİK tarafından, T.C. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın dest ...

Baumit Türkiye’nin 2026 hedefi sürdürülebilir büyüme
  • 09.12.2025 11:23

Baumit Türkiye’nin 2026 hedefi sürdürülebilir büyüme

Baumit Türkiye CEO’su Atalay Özdayı, 2026 yılında sürdürülebilir yapı teknolojil ...

Türkçimento sürdürülebilirlik raporu yayımlandı
  • 09.12.2025 10:19

Türkçimento sürdürülebilirlik raporu yayımlandı

Türkiye çimento sektörünün ekonomik, çevresel ve sosyal performansının bütüncül ...

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı
  • 11.11.2025 18:00

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı

208 yat kapasiteli Gazipaşa Yat Limanı Türkiye’nin 65. yat limanı olarak hizmete ...

Sığınak yönetmeliği güncellendi
  • 07.11.2025 11:39

Sığınak yönetmeliği güncellendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 ay süren çalışmalar kapsamın ...